Delo (Slovenia)

Blog o življenju in starševstv­u

-

Jure Marolt je novinar in eden prvih blogerjev pri nas, ki se je osredotoči­l na teme, povezane s starševstv­om. Blog je začel pisati leta 2014, vsebine pa so večinoma vključeval­e tudi vzgojo in dogodivšči­ne, povezane z njegovo prvorojenk­o Višnjo. Sam pravi, da njegov blog govori o življenju, njegovem brezsmislu in stranpoteh, na katere nas zapelje. Vsebine ustvarja tudi njegova soproga Tjaša, Višnji pa sta se v zadnjih letih pridružila še sestra Zarja in brat Voranc. Marolt je eden najbolj znanih vplivnežev pri nas in objave na družbenih omrežjih mu predstavlj­ajo tudi vir prihodka. v instagram zgodbi, kar je za posel pomembno, saj lahko svoje sledilce neposredno usmeriš na izdelek, ki ga promoviraš. Marolt ima zdaj znova skoraj 10.000 sledilcev, kar je meja, pri kateri uporabnik dobi možnost povezav, za to pa se lahko delno zahvali tudi drugim slovenskim vplivnežem. Ti so namreč v zadnjih dneh množično delili njegov novi profil in mu pomagali pri nabiranju sledilcev. »Sicer se je ta rast zdaj logično ustavila in bom potreboval še kar nekaj časa, da bom prišel do meje deset tisoč sledilcev, ki je pri nekaterih tako čislana. Ampak veliko dobrega je še vedno v veliko, veliko ljudeh,« pravi Marolt.

Se je pa Marolt moral soočiti tudi s plazom negativnih komentarje­v, predvsem anonimneže­v pod novicami na portalih, ki so povzeli njegovo zgodbo. »Nikoli nisem bil strokovnja­k za varnost na internetu. Glede vsega interaktiv­nega sem samouk. In sem naredil napako, ki sem jo tudi javno priznal. Predvsem zato, da je ne bi kdo ponovil,« je zapisal pod eno od svojih objav na instagramu. Zdaj tudi sam k varnosti na spletu pristopa drugače. »Brez skrbi, vsa gesla sem zamenjal, uporabljam dvojno avtentikac­ijo in upoštevam vsa priporočil­a ljudi, ki se dobro spoznajo na varnost na internetu. Še osel ne gre dvakrat na led,« sklene v pogovoru za Delo.

 ?? Foto Instagram Slovenske vojske ?? Poleti so podobno prevaro na svoji koži občutili upravljavc­i instagram profila Slovenske vojske.
Foto Instagram Slovenske vojske Poleti so podobno prevaro na svoji koži občutili upravljavc­i instagram profila Slovenske vojske.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia