Delo (Slovenia)

Peščeni planet čez leto dni

-

Datum premiere nove različice znanstveno­fantastičn­ega ilma Peščeni planet so z decembra premaknili na oktober 2021. Celovečere­c, ki nastaja po literarni predlogi istoimensk­ega romana ameriškega pisatelja Franka Herberta, je eden od številnih ilmov, katerih premiero so zaradi novega koronaviru­sa prestavili na prihodnje leto. Režijo je prevzel kanadski ilmski ustvarjale­c Denis Villeneuve, ki je doslej režiral več znanstveno­fantastičn­ih ilmov, med drugim Prihod (2016) in Iztrebljev­alec 2049 (2017). Najnovejši ilm nastaja pod okriljem podjetja Warner Bros., v glavnih vlogah pa nastopajo Timothee Chalamet, Oscar Isaac in Josh Brolin.

Filmska industrija in kinematogr­ai so zaradi posledic epidemije covida-19 v velikih težavah. Novica o zamiku premiere Peščenega planeta je dodaten udarec za kinematogr­afe, ki so upali, da bodo z veliko uspešnico končno oživili prodajo vstopnic.

Pred Peščenim planetom so obvestili javnost o zamiku premiere na april 2021 tudi producenti najnovejše­ga ilma o Jamesu Bondu Ni čas za smrt, šele prihodnje leto si bomo lahko ogledali tudi novi ilm o stripovske­m junaku Batmanu, akcijski spektakel Hitri in drzni 9 ter priredbo muzikala Zgodba z zahodne strani v režiji Stevena Spielberga.

Peščeni planet velja za enega od najboljših in najbolje prodajanih znanstveno­fantastičn­ih romanov vseh časov. Od izida leta 1965 so po svetu prodali več kot 20 milijonov izvodov v več deset jezikih, po njem je ameriški režiser David Lynch leta 1984 posnel ilm Dune.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia