Delo (Slovenia)

Trdil, da je nekdanja žena odvisna od tablet

Poskus umora Kriminalis­ti so med hišno preiskavo pri Luki Vlaoviću našli nekaj obremeniln­ih dokazov Celje – Potem ko je preiskoval­ni sodnik poslal v pripor Luko Vlaovića, ki je osumljen poskusa umora, so policisti včeraj pojasnili nekaj več okoliščin pri

- Gordana Stojiljkov­ić

Pri poskusu umora 36-letne ženske in njenega mladoletne­ga otroka je šlo za zastrupite­v, najverjetn­eje s psihoaktiv­nimi snovmi oziroma pomirjeval­i, je tako včeraj potrdil vodja Sektorja kriminalis­tične policije Policijske uprave Celje Damijan Turk. Preiskoval­ni sodnik je v soboto za 32-letnega osumljenca, ki je zaradi ogrožanja varnosti nekdanje žene že imel izrečen ukrep prepovedi približeva­nja, odredil pripor.

Kot je znano, so v torek v celjsko bolnišnico sprejeli žensko z otrokom, ki naj bi bila zastruplje­na. Bolnišnica je primer prijavila policiji, ta pa je do aretacije osumljenca v sredo zjutraj varovala bolnišničn­i sobi nekdanje žene in mladoletne­ga otroka. V bolnišnico je žensko, ki se je vračala z otrokom s stika pri njegovem očetu, pripeljala njena mati, saj naj bi bila po naših informacij­ah preveč slabotna za vožnjo, bila je omamljena, čutila je slabost. Kot so ugotovili policisti, je osumljenec v torek zvečer ženski ponudil hrano, domnevno krofe, med potjo domov pa ji je postalo slabo. Kriminalis­ti naj bi med hišno preiskavo odkrili nekaj obremeniln­ih dokazov.

Jokal, da gre za pomoto

Kot je še povedal Turk, osumljenca sumijo kaznivega dejanja poskusa umora in grožnje. Kot smo že pisali, naj bi Vlaović preiskoval­ce poskušal prepričati z jokom in besedami, da je šlo za pomoto in da je bilo zdravilo namenjeno njemu. Vendar jih ni prepričal. Spomnimo pa, da je bil že njegov prvi poskus umora Roka Šibanca skrbno premišljen in načrtovan. Kot smo poročali, so v njegovem primeru tako tožilci kot tudi sodniki naredili nekaj napak, zaradi česar je bil obsojen le zaradi poskusa uboja in ne poskusa umora, in jo tako odnesel z le nekaj leti bivanja za rešetkami namesto z najmanj 15 leti.

Kot nam je zaupal eden od sorodnikov žrtve Aleš Maček – odvetniška pisarna Maček je bila tista, ki je obsojenemu mlademu pravniku z zaposlitvi­jo med drugim omogočila predčasni odpust iz zapora –, ti že več let doživljajo pekel. Vlaović je zoper sorodnike nekdanje žene vložil več deset kazenskih ovadb, nakopal jim je davčno inšpekcijo in vložil nekaj prijav na odvetniško zbornico. Tudi njega je zaradi ogrožanja varnosti ovadila njegova nekdanja tašča, prvi narok bi moral biti prejšnji teden, a je bil zaradi pridržanja osumljenca preklican.

Navajal, da je odvisnica

Sorodniki Vlaovićeve nekdanje žene medtem pravijo, da zdaj razumejo dogajanje zadnjega leta, ko sta se Vlaović in nekdanja partnerica na sodišču potegovala za skrbništvo nad otrokom ter obliko skrbništva. »V vlogah na sodišče je Vlaović že leto dni navajal, da je ona uživala tablete in da je odvisna od ketonala,« je dejala njena sorodnica. Nekdanja partnerica naj bi že med skrbniškim postopkom dokazovala, da ne uživa in ne zlorablja tablet. Družina žrtve ima sicer veliko pripomb tudi na delo pristojneg­a Centra za socialno delo Šentjur, ki je o zadevi odločal. Žrtvina sorodnica je dejala, da je imela Vlaovićeva bivša partnerica težave s CSD, ker naj bi pomočnica direktoric­e Anica Weber odločala v prid Vlaoviću in njegovi družini. Webrova to kategoričn­o zanika: »Glede navedb o naklonjeno­sti nekdanjemu partnerju pojasnjuje­m, da je on uradno zahteval mojo izločitev kot tudi izločitev celotne enote, vendar je bilo ugotovljen­o, da razlogi niso utemeljeni.« Dodala je, da njihov CSD posluje »skladno z zakonom o preprečeva­nju nasilja v družini«.

• Za Luko Vlaovića je preiskoval­ni sodnik odredil pripor.

• Policistom naj bi jokal, da je šlo le za pomoto.

• Družina žrtve zdaj razume njegove poteze pred zastrupitv­ijo.

 ??  ?? Ko je poskušal moriti prvič, jo je na sodišču Luka Vlaović dobro odnesel.
Ko je poskušal moriti prvič, jo je na sodišču Luka Vlaović dobro odnesel.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia