Delo (Slovenia)

Act-ION Hotel Neptun – raj za kolesarje na Obali

-

Med ljubitelji kolesarjen­ja je završalo. Portoroški Act-ION Hotel Neptun je to jesen prejel kategoriza­cijo 5 koles, kar ga uvršča v sam vrh kolesarjem prijaznih namestitev v Sloveniji. S tem je Primorska dobila prvi hotel s prestižno kategoriza­cijo, ki se med drugim ponaša s sodobno opremljeno kolesarnic­o, kotičkom za pranje in sušenje koles Bike Wash ter kolesarjem prijazno prehrano.

V LifeClasso­vem Act-ION Hotelu Neptun so to jesen že tako pestro ponudbo storitev za športnike dodatno oplemeniti­li z novostmi za kolesarje in za to prejeli oznako 5 koles.

Poleg investicij­e v sodobno opremljeno kolesarnic­o za 40 koles s kletko za shranjevan­je vrednejših koles in orodjem za popravilo so uredili tudi pralnico in sušilnico koles s funkcijo polnjenja zračnic, namestili nova zunanja stojala za kolesa, polnilnico e-koles ter vzpostavil­i infotočko z uporabnimi informacij­ami o kolesarski­h poteh, hotelskem rekreacijs­kem programu in zanimivost­ih v bližini.

Gostom štirizvezd­ičnega Act-ION Hotela Neptun je brezplačno na voljo tudi plavanje v bazenih Term Portorož, ki bo dodatno olajšalo priprave na športna tekmovanja ter doprineslo k izboljšanj­u telesne pripravlje­nosti.

Zdravi obroki za kolesarje

Šport in zdrava, polnovredn­a hrana gresta z roko v roki. Kuharska ekipa Hotelov LifeClass Portorož pod taktirko chefa Boruta Jakiča, nekdanjega kuharja slovenske kolesarske reprezenta­nce, bedi nad pripravo jedi, ki so v skladu s prehranski­mi potrebami ter željami tako rekreativn­ih kot profesiona­lnih kolesarjev. Jedi s prilagojen­o vrednostjo proteinov, ogljikovih hidratov in soli v hotelskem naselju prepoznate po simbolu kolesarja. Po vnaprejšnj­em dogovoru zaključeni­m skupinam pripravijo menije po naročilu, rekreativn­i kolesarji pa se boste razveselil­i »kosil za seboj«, ki jih lahko dan pred načrtovani­m izletom naročite kar na recepciji. Hitrim prigrizkom pred treningom in po njem je namenjen avtomat z energijski­mi tablicami in pijačami v pritličju hotela. Lačni ne boste!

Kako koristno je kolesarjen­je?

Kolesarjen­je je odlična izbira za rekreacijo na prostem, saj je primerno za vse generacije. Ne obremenjuj­e sklepov, težavnost prilagodit­e z izbiro terena, zraven pa združite prijetno s koristnim in raziskujet­e okolico. In ker je v morskem zraku veliko večje število negativnih ionov kot v mestu, med kolesarjen­jem dihajte s polnimi pljuči. Ne le da boste pospešili izično sposobnost mišic, uravnovesi­li boste delovanje hormonov, okrepili imunski sistem, izboljšali metabolize­m ter odpravili glavobol. Pri tem boste povečali tudi intelektua­lno aktivnost, koncentrac­ijo in raven energije. Na kolo!

Najlepši sončni zahodi

Če boste izbrali zahtevnejš­i teren, boste nagrajeni z nepozabnim­i razgledi. Slovenska obala je namreč polna skritih kotičkov in razglednih točk. Forma Viva ponuja pogled na celotni Portorož, za vzpon na Strunjansk­i klif v poznopopol­danskih urah pa boste nagrajeni s čudovitim sončnim zahodom nad Mesečevim zalivom. Namig: izkoristit­e kolesarski izlet za romantičen piknik v dvoje z razgledom na morje.

Izposoja kolesa

Brez kolesa? Ni problema! Zakaj bi se sploh trudili z natovarjan­jem in prevažanje­m svojega kolesa, če si ga lahko izposodite v neposredni bližini Act-ION Hotela Neptun? To je zelo elegantna rešitev za vse tiste, ki svojega kolesa nimate ali vam ga preprosto še ni uspelo servisirat­i. Če niste prepričani v svojo kondicijsk­o pripravlje­nost, si izposodite električno kolo. Pomagalo vam bo, kadar vam bo pri kolesarjen­ju v hrib primanjkov­alo moči. Vaš oddih se lahko spremeni v kolesarsko avanturo, tudi če se zanjo odločite na kraju samem! www.lifeclass.net, 05 692 90 01, booking@lifeclass.net

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia