Delo (Slovenia)

Zrežiral uvod belgijske trilogije

Tim Gajser zmagal na VN Flandrije in povišal skupno prednost v SP

- Marko Uršič

Ljubljana – Svetovni prvak v motokrosu razreda MXGP Tim Gajser vozi ubranitvi naslova naproti. Tudi v trinajsti dirki sezone svetovnega prvenstva v Lommlu je s skupno zmago pokazal svoje mojstrstvo, VN Flandrije pa je bila prva od treh preizkušen­j na istem belgijskem prizorišču. Sledili bosta še VN Limburga v sredo in VN Lommla v nedeljo.

Lommel sicer velja za najzahtevn­ejše prizorišče dirk te ravni tekmovanj, saj mehka mivka na stezi Stedelijk Motorcross­terrein ne odpušča napak, od voznikov vseskozi zahteva maksimalno osredotoče­nost na popolnoma vsak del proge. No, Gajser se ni dal ugnati v mivkasti kozji rog, že v kvaliikaci­jah je postavil drugi čas. V prvi vožnji je zelo dobro začel, na uvodno merilno mesto je pripeljal na drugem mestu, do konca prvega kroga pa je že prevzel vodstvo. Tega je nato suvereno držal do desetega kroga. A nato je storil napako, povsem nepričakov­ano padel in prehitel ga je Gautier Paulin. Tako je tudi na koncu ciljno črto prečkal na položaju za zmagovalce­m.

Slovenski šampion se je tudi v drugo vožnjo pognal zelo odločno. V drugem krogu se je prebil povsem na vrh in prvo mesto nato izkušeno zadržal do konca. In to kljub temu, da je bila proga na nekaterih mestih že pošteno razrita in da so tekmovalci v zadnjih krogih vozili že po nevarno globokih brazdah.

Poplačan trening na mivki

»Neverjetno! Zelo sem zadovoljen, trdo sem garal za ta dosežek. Z ekipo smo vedeli, kaj moramo storiti, veliko sem treniral na takšni podlagi in to se mi je zdaj poplačalo,« je povedal zadovoljni Tim Gajser, ki ima kot vodilni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo pet preizkušen­j pred koncem sezone 48 točk prednosti pred prvim zasledoval­cem Antoniom Cairolijem. Vse diši, ne le po bencinu, temveč tudi po novem zmagovalne­m šampanjcu.

V razredu MX2 je nastopil Jan Pancar. V kvaliikaci­jah je vozil rahlo zadržano, dosegel je 23. čas. Start prve tekmovalne vožnje se mu ni posrečil, prvo merilno točko je prevozil šele na 28. mestu. Nato se je zbral, našel dober ritem ter iz kroga v krog potrpežlji­vo čakal na priložnost za prehitevan­je tekmecev. Do mest, ki prinašajo točke SP, pa se ni uspel prebiti, saj je v cilj pripeljal na 21. mestu. Jan Pancar je drugo vožnjo začel bolje, z 22. mesta se je kmalu prebil do 18. A nato v petem krogu padel in izgubil približno deset sekund dragoceneg­a časa. Vseeno se je nato zbral in se v cilj pripeljal med dobitniki točk, saj je preizkušnj­o končal 17. mestu.

 ?? Foto Honda Racing ?? Vitez na motorju Tim Gajser je pokoril Flandrijo.
Foto Honda Racing Vitez na motorju Tim Gajser je pokoril Flandrijo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia