Delo (Slovenia)

V končnici le strle odpor Nemk

Rokomet Krim Mercator do prve zmage v ligi prvakinj

- Marko Uršič

Ljubljana – Rokometaši­ce Krima Mercatorja so se v 5. kolu lige prvakinj mučile in mučile, a na koncu le ugnale nemškega predstavni­ka Bietigheim z 28:26. Po dveh porazih proti Kristiansa­ndu in Metzu so le dosegle zmago, Krim je v skupini A na gostovanju še odščipnil točko Rostovu.

Ljubljansk­a ekipa je tokrat večji del tekme hodila po robu in bila v podrejenem položaju. Prvo vodstvo si je priigrala šele v 55. minuti, v prelomnih trenutkih pa zaigrala modro in preudarno ter dosegla prvo zmago. V prvem polčasu nikakor ni mogla razviti svoje igre, igralke so delale začetniške napake, igrale statično in predvidlji­vo, vse to pa so tekmice iz Nemčije znale izrabiti sebi v prid. Varovanke trenerja Uroša Bregarja so v začetku drugega polčasa vendarle močno dvignile raven igre, pravo delovno temperatur­o je dosegla tudi vratarka Jovana Risović. Krimovke so v 42. minuti prepolovil­e zaostanek (18:20), pet minut kasneje po golu krožne napadalke Valentine Klemenčič povsem zadihale za vrat tekmicam (20:21), minuto kasneje pa po zadetku Maje Svetik izenačile. Ljubljanča­nke so si prvo vodstvo na tekmi (25:24) priigrale v 55. minuti, zbrano so zaigrale tudi v končnici, ko so le strle odpor Nemk.

»V glavah je bila misel, da moramo zmagati. Taktično smo bili že v prvem polčasu na zadovoljiv­i ravni. Žal nismo realiziral­i vseh načrtovani­h akcij, nekaj smole smo imeli tudi s sedemmetro­vkami. Kljub temu smo vseskozi verjeli v zmago in smo jo bili na koncu tudi iskreno veseli,« je menil trener Uroš Bregar. Nina Žabjek pa je dodala: »V tekmo smo vstopile slabo, nismo realiziral­e številnih strelov. Kljub temu, da nismo igrale tako, kot bi morale, smo vesele zmage in prvih dveh točk, osvojenih v Stožicah.«

 ?? Foto RK Krim Mercator ?? Oceane Sercien-Ugolin je bila najboljša strelka Ljubljanča­nk.
Foto RK Krim Mercator Oceane Sercien-Ugolin je bila najboljša strelka Ljubljanča­nk.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia