Delo (Slovenia)

Trimo po treh mesecih prvič poražen

Rokomet Trener Uroš Zorman se je v Slovenj Gradcu spotaknil ob sojenje

- Peter Zalokar

Ljubljana – Tekmovalna sezona 2020/21 se je za rokometaše Trima začela že 29. avgusta, šele 28. novembra pa je ekipa novega trenerja Uroša Zormana doživela prvi poraz. Malce nepričakov­ano se je zgodil v Slovenj Gradcu, kjer vlogo pomočnika trenerja opravlja Ivan Vajdl, ki je moral poleti odstopiti mesto v Trebnjem Zormanu.

Okrepljeni Trimo je z ambiciozni­m Zormanom, ki je v Trebnjem začel samostojno trenersko kariero, v sezoni odigral 14 tekem in v soboto prvič občutil grenkobo poraza ter vodstvo v ligi NLB prepustil Celju Pivovarni Laško. Na Koroškem je bilo 27:25. »Čestital bi fantom, ki so se borili od prve do zadnje minute. Tekmo smo dobili z obrambo. Imeli smo tudi zelo razpoložen­ega vratarja Gašperja Dobaja,« je bil ponosen trener Sebastjan Sovič, čigar ekipa močno niha, na prejšnji domači tekmi je, denimo, visoko izgubila proti Loki. Do pomembne zmage, sedme v sezoni, je Slovenj Gradec prišel v drugem polčasu, ko je z golom igralca tekme Vida Levca ušel na 18:15 in imel zatem že štiri gole prednosti (22:18). Gostje so se približali na 24:25, potem pa je ključna zadetka dosegel Vuk

Milenković, prvi domači strelec s šestimi goli. Za Trimo, ki ga jutri v ljubljansk­i dvorani Tivoli čaka tekma evropske lige s Pelisterje­m, jih je Leon Rašo prispeval osem.

Zorman iz prvega poraza ni delal drame. »Najprej bi čestital ekipi Slovenj Gradca za zmago. Jeziček na tehtnici je na domačo stran prevesil vratar Dobaj, ki je branil odlično. Mi smo bili vso tekmo nezbrani. Igralcem ne morem ničesar očitati, saj so se borili do zadnje sekunde. Storili pa smo veliko napak, kar je tudi moja krivda in odgovornos­t prevzemam nase,« je poraz športno priznal Zorman, a se ob tem vseeno spotaknil ob sodnika: »Nista bila na ravni takšnega derbija in to ni dobro za slovenski rokomet.”

• Trimo je v Slovenj Gradcu doživel prvi poraz v sezoni.

• Gregor Cvijič je na klopi Rika Ribnice debitiral z zmago.

• V Škofji Loki je bil izid kar petnajstkr­at izenačen.

Kodeljevo naklonjeno gostom

Vse štiri sobotne tekme 11. kola (Celje je Izolo gostilo že prej, tekmi Gorenje – Koper in Maribor – Krka sta bili preloženi zaradi covida-19) so bile napete in odločene v zadnjih minutah. Gregor Cvijič, ki je med tednom zamenjal Damjana Škaperja, je imel buren debi na klopi Rika Ribnice. Ta je do odlo

 ?? Foto RK Trimo/Dominik Pekeč ?? Uroš Zorman je v Slovenj Gradcu prvič občutil grenkobo poraza.
Foto RK Trimo/Dominik Pekeč Uroš Zorman je v Slovenj Gradcu prvič občutil grenkobo poraza.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia