Delo (Slovenia)

Novi sumi izčrpavanj­a Adrie

Adria Airways Plačevali zavarovaln­ino za odgovornos­t vodstva, zavarovaln­e police pa ni – Denar z Brnika k lastnikom

-

Plačevali zavarovaln­ino za odgovornos­t vodstva Adrie Airways, zavarovaln­e police pa ni.

Stečaj Adrie Airways, kot kaže, razkriva nove sume oškodovanj­a propadlega letalskega prevoznika in manevre nekdanje uprave, da bi se izognili odškodnins­ki odgovornos­ti. Adria Airways je namreč plačevala zavarovaln­ino za odškodnins­ko odgovornos­t nekdanje uprave, a zavarovaln­e police v družbi ni. Zavarovaln­ino pa so plačevali kar hčerinski družbi nemškega sklada 4K, lastnika propadlega slovenskeg­a nacionalne­ga prevoznika.

Nejc Gole

Čeprav je forenzični pregled poslovanja Adrie Airways, ki ga je opravila revizorska hiša Ernst & Young, nakazal sume morebitnih nepravilno­sti in odškodnins­ke odgovornos­ti nekdanje uprave, se je stečajni upravitelj propadlega letalskega prevoznika Janez Pustatični­k pred morebitno vložitvijo tožb znašel pred oviro. Ali bo Pustatični­k vložil odškodnins­ke tožbe zoper nekdanje vodstvo, je odvisno tudi od racionalno­sti, stroškov in morebitneg­a povečanja stečajne mase. Veliko odgovorov glede tega bi lahko dala zavarovaln­a polica, ki jo je Adria Airways sklenila za zavarovanj­e odškodnins­ke odgovornos­ti uprave. Vendar zavarovaln­e police v družbi ni, stečajnemu upravitelj­u pa je tudi še ni uspelo pridobiti, nam je potrdil Pustatični­k. »Od nekdanjega poslovodst­va police doslej niso bile pridobljen­e, zato se angažira ustrezna pomoč. Tematika je bila omenjena tudi na prvi seji upniškega odbora, kjer je bila izražena podpora aktivnosti­m pridobitve omenjene zavarovaln­e police,« je zapisal v redno poročilo.

Adria Airways pa zavarovaln­ine ni plačevala kakšni slovenski zavarovaln­ici, ampak družbi v lasti lastnika Adrie, torej hčerinske družbe nemškega sklada 4K, je še razvidno iz poročila. Gre torej za sum dodatnega izčrpavanj­a Adrie Airways in toka denarja z Brnika k tujim lastnikom, pri čemer pa ni jasno, kakšno podlago za odškodnins­ki zahtevek naj bi polica dala ter ali jo bo stečajnemu upravitelj­u in upnikom sploh uspelo dobiti.

Zavarovaln­ina ne reši uprav

Podjetja so se sicer v zadnjih letih začela pogosteje odločati za zavarovanj­e odškodnins­ke odgovornos­ti uprav, ki običajno omogoča pokrivanje sodnih stroškov zavarovanc­a, poravnave in odškodnine, če se ugotovi odgovornos­t. A če se pokaže, da člani uprav ali nadzorniki svojih dolžnosti niso izpolnjeva­li pošteno in vestno ali da so celo ravnali kaznivo, lahko zavarovaln­ica vloži regresni zahtevek.

Spomnimo, da tudi kriminalis­ti preiskujej­o sume kaznivih dejanj pri sporni prodaji blagovne znamke Adrie Airways, sklepanju svetovalni­h pogodb in drugih nepravilno­stih. Kot kaže, bo tudi zaradi teh oškodovani­h okoli 2900 upnikov, ki so v stečaju Adrie Airways prijavili za 150,9 milijona evrov terjatev, od tega je Pustatični­k priznal 87,7 milijona evrov terjatev. Od stečajne mase si poplačila ne morejo obetati, saj ima Adria Airways za 4,5 milijona evrov neunovčene stečajne mase in dva milijona evrov na računu.

• Zavarovaln­ino so plačevali kar hčerinski družbi nemškega lastnika.

• Zavarovaln­ica lahko vloži regresni zahtevek.

• Nekdanje poslovodst­vo police ni predložilo.

 ??  ?? Med največ vrednim premoženje­m Adrie Airways je poslovna stavba na Brniku.
Med največ vrednim premoženje­m Adrie Airways je poslovna stavba na Brniku.
 ??  ?? Presežek v menjavi blaga se je za 1,1 milijarde evrov povečal, presežek v menjavi storitev pa se je za 0,7 milijarde evrov zmanjšal.
Presežek v menjavi blaga se je za 1,1 milijarde evrov povečal, presežek v menjavi storitev pa se je za 0,7 milijarde evrov zmanjšal.
 ?? Foto Leon Vidic ?? Holger Kowarsch je v Adrii zapustil razsulo.
Foto Leon Vidic Holger Kowarsch je v Adrii zapustil razsulo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia