Delo (Slovenia)

Sladko maščevanje Golemčevih v Baru

Košarka Cedevita Olimpija do pomembne zmage v ligi ABA, domači poraz Krke

-

Košarkarji Cedevite Olimpije ostajajo v igri za nastop v polfinalu lige ABA. V Baru je ekipa Jurice Golemca osvojila zlata vredni točki pri neposredne­m tekmecu Mornarju in dosegla 17. zmago na 22. tekmi regionalne­ga tekmovanja. Manj uspešna je bila Krka, ki je morala priznati premoč vodilni Budućnosti.

Jarrod Jones je bil prvi junak Cedevite Olimpije, ki je dosegla eno od najpomembn­ejših zmag v sezoni regionalne­ga tekmovanja. Američan, ki je bil naj prejšnjih tekmah precejšen dolžnik, je pokazal znanje, ko je bilo najbolj potrebno. Tekmo je končal z 19 točkami. Še dve več je dosegel Kendrick Perry, dve manj Rion Brown.

Začelo se je spodbudno za moštvo trenerja Golemca, ki je ušlo za osem točk (15:7) in prvo četrtino dobilo za tri. Izstopal je Jones s 14 točkami (zadel je vse tri trojke). Mornar, ki je tik pred novim letom Cedeviti Olimpiji v Stožicah prizadejal enega bolj bolečih porazov v sezoni (88:93), se je vrnil in na začetku drugega dela prešel v vodstvo. Jasno je bilo, da bo šlo na tesno, so pa Ljubljanča­ni lahko z optimizmom pričakoval­i drugi polčas, pred katerim so imeli štiri točke naskoka. Po spodbudnem uvodu je Mornar, pri katerem je bil odličen Isaiah Whitehead, izenačil na 49:49 in Golemca prisilil v minuto odmora.

Pomembna tudi razlika

Ta je imela želeni učinek in Ljubljanča­ni so spet sedli za krmilo, po trojki Riona Corteza Browna je bilo 59:53. Tretji del bi se težko končal bolje, Luka Rupnik je podal v zrak Jaki Blažiču za polaganje na plus 6. Črnogorcem je zmanjkoval­o zamisli, zmajem pa se je dvignila samozavest in so držali varno razliko. Perry je tri minute pred koncem s trojko povečal prednost na 78:69 in velika zmaga je odšla v Stožice. Razlika 10 točk bi lahko prišla prav, če bosta ekipi na koncu imeli enak izkupiček. Cedevito Olimpijo čakajo še štiri tekme rednega dela, dvakrat bo tekmica Crvena zvezda, po enkrat Cibona in Mega.

Krka medtem ostaja na dnu lestvice s sedmimi zmagami. Za Novomeščan­e bo veliko bolj pomembna naslednja tekma v petek, ko bodo gostili neposredne­ga tekmeca v boju za obstanek, Split. P. Z.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia