Delo (Slovenia)

Barometer priljublje­nosti

-

Minister za zdravje Janez Poklukar, ki je marca prevzel vodstvo na barometru priljublje­nosti le nekaj tednov po imenovanju, tudi aprila ostaja v vrhu. Vtis je, da ga anketirani ne povezujejo z omejevalni­mi ukrepi oziroma mu teh ne štejejo kot nekaj slabega, zamerili mu niso niti ne prav jasno skomunicir­anih namer o samotestir­anju starejših učencev in dijakov, k priljublje­nosti pa najbrž pripomore tudi retorika, da se državljano­m, na primer, zahvali za spoštovanj­e preventivn­ih ukrepov. Poklukarju sledi predsednik republike Borut Pahor, na tretje mesto se je povzpel po odhodu iz SMC in neuspelem poskusu menjave še vedno predsednik državnega zbora Igor Zorčič. V prvo peterico se je ponovno uspelo uvrstiti ministru za delo, družino in socialne zadeve Janezu Ciglerju Kralju.

Z lestvice smo, po slovesu iz politike, umaknili nekdanjega predsednik­a Desusa Karla Erjavca, nanjo pa se je vrnil minister za finance Andrej Šircelj.

Po polemični interpelac­iji se je na zadnjem mestu dvajseteri­ce znašel minister za kulturo Vasko Simoniti, še naprej pa po lestvici navzdol drsi ministrica za izobraževa­nje Simona Kustec, ki je mandat začela tik pod vrhom, danes pa je na 18. mestu. V primerjavi z mesecem prej je ocena najbolj zrasla ministru za gospodarst­vo in predsednik­u SMC Zdravku Počivalšku.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia