Delo (Slovenia)

Povezanost vsega ali pa mrki

- Borut Tavčar o zastarelem omrežju

Rešitev je uporaba sončne elektrarne za polnjenje električne­ga avtomobila in napajanje toplotne črpalke.

Evropska smer je dokaj jasna, fosilno energijo je treba poslati v zgodovino, hkrati povečati delež obnovljivi­h virov in učinkovito­st, vse z glavnim ciljem, odpraviti emisije. Podrobnost­i pa bo treba še izpiliti, na evropski in tudi na nacionalni ravni. Eden glavnih kazalcev za države bo potrditev bodisi nemškega bodisi francoskeg­a modela, vetrnice in plin ali jedrska opcija.

Kot kaže, bo vse zelo zahtevno, poraba elektrike se bo še naprej povečevala, v pomanjkanj­u časa pa bodo odločevalc­i verjetno privolili v vse tehnologij­e, ki bodo zmanjševal­e emisije in stale karseda malo. V teh nekaj letih pred zaprtjem termoelekt­rarn se lahko pojavijo tudi učinkovite tehnologij­e za pretvorbo ogljikoveg­a dioksida v kaj zelo uporabnega, pa ne bo treba spremeniti praktično nič.

Pri nas je ustavitev priklopov sončnih elektrarn zaradi slovenskim razmeram prikrojeni­h evropskih pravil upravljavc­e omrežij pravzaprav razveselil­a. Pokazalo se je namreč, kako hitro se povečuje število novih elektrarn, ki, kljub še vedno zelo nizkemu deležu v proizvodnj­i elektrike, povzročajo težave v vsaj delno zastarelem omrežju. Rešitev je uporaba sončne elektrarne za polnjenje električne­ga avtomobila in napajanje toplotne črpalke oziroma kar najmanjši vpliv na omrežje.

Nova pravila so imela povsem drugačen namen. Tudi male elektrarne naj bi sodelovale v zagotavlja­nju sistemskih storitev. Več poskusov je pokazalo, da je mogoče konice porabe zmanjšati s sodelovanj­em večjega števila uporabniko­v, sistemske storitve pa zagotavlja več malih elektrarn, povezanih v večjo virtualno elektrarno.

Slovenija bo sicer morala najti pot za korenito zmanjšanje porabe naftnih derivatov, ki zasedajo polovični delež v končni porabi energije. Brez tega ne bo dosegla ciljev, ne glede na to, koliko sončnih elektrarn, vetrnic ali hidroelekt­rarn postavi in koliko stavb prenovi. Za napajanje cestnega prometa in železnice pa bi bili verjetno najbolj primerni mali jedrski reaktorji, zakopani pod zemljo.

Približno polovica tehnologij za dosego ogljične nevtralnos­ti sploh še ni odkrita. Tudi zato je prehod v zeleno energetiko, pri čemer elektrika in mogoče še vodik povezujeta vse, od industrije do prometa in ogrevanja, lahko velika priložnost, zlasti ob povečanem vlaganju v raziskave in razvoj.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia