Delo (Slovenia)

Dars je za gradnjo poslovne stavbe izbral CGP

Javno naročanje Na Darsovo javno naročilo je prispelo šest ponudb

- Nejc Gole

Družba za avtoceste je za gradnjo nove poslovne stavbe izbrala novomeškeg­a gradbinca CGP, ki je na javnem naročilu ponudil najnižjo ceno, slabih 16 milijonov evrov (brez DDV).

Na Darsovo javno naročilo je prispelo šest ponudb s cenami od 16 milijonov evrov do 18,2 milijona evrov. Najcenejša je bila ponudba CGP, ki je bila dopustna, zato Dars preostalih ni ocenjeval. Neizbrani ponudniki imajo možnost pritožbe.

Selijo se ob ljubljansk­o obvoznico

Poslovno stavbo bodo zgradili na območju avtocestne vzdrževaln­e baze na Griču. Če ne bo pritožb, bi CGP lahko že kmalu začel graditi in končal v prvi polovici leta 2023, ko bi se Dars tudi preselil na novo lokacijo. Nova poslovna stavba naj bi imela približno 3500 kvadratnih metrov površin za skupno okoli 260 zaposlenih.

Dars je v centru Ljubljane najemnik poslovnih prostorov že vse od začetka delovanja v letu 1995, letni zneski najemnin pa se od leta 2001 gibljejo med približno 500.000 in skoraj 600.000 evri. »Če k temu prištejemo še najemnine v letih od 1995 do 2000, bo Dars do predvidene selitve v novo stavbo za najemnine poslovnih prostorov namenil skupno približno 15 milijonov evrov, kar je skoraj toliko, kot znaša najnižja ponudba izvajalca za novo stavbo,« so pred časom za STA povedali v družbi.

»Glede na sedanje najemnine bomo v nekaj manj kot 30 letih povrnili investicij­o, pri čemer nam bo ostala zgradba, zaposleni pa bodo imeli boljše delovno okolje,« poudarjajo v Darsu, kjer navajajo, da jim zdaj tudi primanjkuj­e prostorov.

 ??  ?? Novomeški CGP je dobil pomemben posel v Ljubljani.
Novomeški CGP je dobil pomemben posel v Ljubljani.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia