Delo (Slovenia)

Ustanovite­lj Morilcev spet v akciji

-

Dave Keuning je bil leta 2001 soustanovi­telj in solo kitarist rokovske skupine The Killers, potem pa se je pred štirimi leti odločil za daljši dopust. Takrat je navedel, da je zaradi dolgih turnej izčrpan in da želi več časa preživeti s sinom. The Killers so brez njega odšli na svetovno turnejo in posneli še en silovito uspešen album, zdaj pa se jim je Keuning znova pridružil v studiu.

Skupino The Killers je ustanovil med bivanjem v Las Vegasu, kjer je delal kot prodajalec v trgovini s tekstilom Banana Republic in kot uslužbenec enega od številnih hotelov. V rosnih letih je kot kitarist sodeloval v šolski džezovski skupini, leta 2001 pa je v časopisu Las

Vegas Weekly objavil oglas, da išče glasbenike, ki jim je všeč britanska skupina Oasis. The Killers so postali ena najuspešne­jših skupin prvega desetletja 21. stoletja.

Keuning je ob ponovnem sodelovanj­u z njimi povedal, da je odigral skladbe za sedmi studijski album skupine, hkrati pa je v delu tudi osmi album. Podrobnost­i ni razkrival, tudi tega ni znal napovedati, v katero smer naj bi se skupina razvijala. Sedma plošča naj bi bila, kot je razkril za britansko spletno

publikacij­o NME, »drugačna«, izšla pa naj bi to poletje.

Med štiriletno pavzo je Keuning posnel solo ploščo; ob predstavit­vi izdelka je povedal, da se že dolgo ni tako dobro zabaval. Recenzije so bile solidne, posebnega poslovnega uspeha pa plošča ni imela. Ko je opisoval priprave na snemanje osme plošče, je zatrdil, da je bil začetek dober. Več pa ni razkril. Keuning je leta 2009 s skupino The Killers nastopil tudi v Ljubljani, v Stožicah. Ne v dvorani Stožice, pač pa na hipodromu Stožice.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia