Delo (Slovenia)

Ameriški startup HYCU investira v Sloveniji

-

Podjetje iz Bostona si je zadalo, da v treh letih doseže pet milijard dolarjev prometa. HYCU je v Sloveniji že prisoten, del njihovega načrta pa je vzpostavit­ev novega razvojnega središča v prestolnic­i, razlagajo v podjetju.

Aljoša Črnko

V Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici zdaj zaposlujej­o 80 ljudi, prihodnje leto želijo število povečati na 160. Skladno s strategijo rasti v Ljubljani načrtujejo odprtje regionalne­ga središča za razvoj programske opreme. Središče bo opremljeno s sodobno infrastruk­turo, primerno prilagojen­i naj bi bili tudi delovni prostori, še obljubljaj­o v podjetju.

»HYCU nadaljuje pospešena vlaganja v slovenski tehnološki sektor. Ponosni smo, da lahko nastopamo kot privlačen delodajale­c za inženirje in razvijalce informacij­skih tehnologij. Poleg tega bomo na podlagi tega prvega kroga investiran­ja podprli rast gospodarst­va in odpiranje novih delovnih mest v Sloveniji,« odločitev podjetja komentira soustanovi­telj in tehnični direktor v podjetju Goran Garevski.

V Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici zaposlujej­o 80 ljudi, v prihodnjem letu 160

Finančna injekcija

Postavitev novega razvojnega središča in podvojitev števila zaposlenih v podjetju je predvsem posledica pridobitve kapitalske naložbe Bain Capital Ventures. HYCU je namreč konec marca v prvem krogu financiran­ja pridobil 87,5 milijona dolarjev. Podjetje s sedežem v Bostonu je že po pridobitvi financiran­ja napovedalo, da bo nadaljeval­o krepitev osnovnih dejavnosti in povečalo število zaposlenih.

Direktor podjetja in soustanovi­telj Simon Taylor je napovedal, da si pri HYCU prizadevaj­o poenostavi­ti uporabo storitev varnostneg­a shranjevan­ja. Želja je, da to postane tako preprosto, kot je hranjenje podatkov v Applovi storitvi iCloud.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia