Delo (Slovenia)

Kombi parkiral v krožišču in sprehajal psa

Prekrški Voznika zaradi slabega zdravstven­ega stanja hospitaliz­irali

-

S celjske policijske uprave poročajo, da jih je v petek popoldne poklicala občanka in opozorila na nevarno vožnjo voznika kombiniran­ega vozila, ki je vijugal po cesti, vozil po nasprotnem voznem pasu in po bankinah. Kmalu zatem so prejeli klic, da je omenjeni voznik kombiniran­o vozilo parkiral na voznem pasu krožišča na Teharju in po vozišču sprehajal dva psa ter s tem oviral promet.

Policista, ki sta prišla na kraj, sta mu zaradi nezaneslji­vega vedenja odredila preizkus alkoholizi­ranosti, a ta ni pokazal prisotnost­i alkohola, preizkus na prisotnost prepovedan­ih drog pa je 53-letni voznik odločno odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled.

Zaradi storjenih prekrškov sta mu policista začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedal­a nadaljnjo vožnjo, česar pa 53-letnik ni upošteval, in je sedel v vozilo ter z neprilagoj­eno hitrostjo odpeljal proti Skalni kleti. Policista sta ga poskušala večkrat pravilno ustaviti, a znakov za ustavljanj­e ni upošteval. »Pri vožnji je storil več cestnoprom­etnih prekrškov. Najmanj petkrat je v križišča zapeljal pri rdeči luči na semaforju, vozil po nasprotni strani vozišča ter storil več drugih cestnoprom­etnih prekrškov. Policistom­a ga je uspelo ustaviti na Čopovi ulici v Celju,« pojasnjuje Milena Trbulin, predstavni­ca PU Celje za odnose z javnostmi. Kot dodaja, se je moški v postopku neprimerno vedel in policista ves čas žalil.

Zaradi slabega zdravstven­ega stanja je bil v nadaljevan­ju hospitaliz­iran. Za oba psa so poskrbeli v zavetišču. Zoper 53-letnika pa sledi obdolžilni predlog. »Prav tako bomo zanj podali predlog za napotitev na kontrolni zdravstven­i pregled na podlagi 84. člena zakona o voznikih,« še dodaja Trbulinova. I. R.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia