Delo (Slovenia)

Tadej ni le močan, ampak tudi zrel

-

Tadej Pogačar je izjemno zahtevno etapo odpeljal zelo modro. Potrdil je, da na kolesu ni le močan, temveč tudi pameten in zrel. Ko je uvidel, da ne more slediti Vingegaard­ovemu napadu, je popustil in združil moči s Carapazom in Uranom, ki sta hitra v spustih. Skupaj so brez težav ujeli Danca.

Težko bi govorili o njegovi ranljivost­i. Treba je vedeti, da je za kolesarji veliko slabega vremena, zdaj pa so prišli na vročino. Vsi so trpeli. Če bi bil Pogačar v hudi krizi, ne bi mogel priti na vrh, kot je, in se tudi ne bi mogel tako hitro spustiti proti cilju. Ta čas ima vse pod nadzorom, 12. etapa bo odmor za tiste pri vrhu v skupnem seštevku, Pireneji pa bodo nato zgodba zase. Utrujenost se nalaga, tam bo tudi višja vlažnost, to lahko pri nekaterih za sabo potegne krizo. Veliko bo odvisnega od tega, kako bo kdo prestal drugi dan premora. To je najbolj nepredvidl­jivo.

Taktika Ineosa in UAE? Ekipa UAE se vozi pametno, pobudo prepušča Ineosu, ki hoče izčrpavati tekmece, kot je to počel nekoč. Kot ekipa so pri Ineosu resda še vedno močni, niso pa več najmočnejš­i. Pokazalo se je, da jim lahko vsaj trije posameznik­i parirajo tudi brez ekip. Ineosovo narekovanj­e tempa v glavnini tokrat ni bilo ničemer podobno. Ali v ospredju vlečeš tako močno, da za teboj vse razpade, ali pa ne vlečeš. Tako pa je bila to le voda na Pogačarjev mlin, ki je pri tovrstni taktiki največ pridobil. V nadaljevan­ju se mu ni treba nikogar bati, pozoren pa bo moral biti na trojico Uran, Vingegaard, Carapaz.

Kajpak ne gre prezreti zmagovalca etape van Aerta. Je bolj kompleten kolesar kot drugi, kljub temu pa je presenetil vse. Se je pa treba zavedati, da si takšne pobege lahko privošči, ker ni v igri za visoko uvrstitev v skupnem seštevku.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia