Delo (Slovenia)

Volkswagno­va vozila bodo uporabljal­a njegovo tehnologij­o 4G

-

Preiskoval­na komisija je po Janševih besedah pomembna, da bi osvetlila takratno dogajanje in pomagala družinam žrtev, da bi dosegle pravico. Opozoril je tudi na vlogo novoizvolj­enega iranskega predsednik­a Ebrahima Raisija v tem pokolu. Teheran je zahteval pojasnilo slovenske vlade. Veleposlan­ici so povedali, da je udeležba na dogodku »v nasprotju z običajno diplomatsk­o prakso in duhom medsebojni­h odnosov«. Radejeva je zagotovila, da bo nasprotova­nje prenesla svoji državi, poroča iranska tiskovna agencija Irna.

Kot je dejal zdravstven­i minister Nican Horovic, lahko odrasli z oslabljeni­m imunskim sistemom tretji odmerek prejmejo takoj, medtem ko oblasti še preučujejo, ali bo na voljo tudi za množično cepljenje. Zaradi hitrega širjenja bolj nalezljive delta različice novega koronaviru­sa se je v Izraelu, ki ima eno najvišjih stopenj preceplje

Kitajski tehnološki velikan Huawei je podpisal licenčno pogodbo, ki bo omogočila uporabo njegove tehnologij­e 4G v vozilih nemškega proizvajal­ca Volkswagen. Gre za največji Huaweijev posel v avtomobils­ki industriji, sicer pa za patente, ki omogočajo brezžično povezljivo­st. Dogovor je prišel v času, ko tehnološki velikan intenzivno vstopa v panogo pametnih vozil in druge sektorje, potem ko so ameriške sankcije ogrozile njegovo tradiciona­lno poslovanje na področju opreme za telekomuni­kacijska omrežja in pametnih telefonov. Pripravil D. V.

 ??  ?? Iran
Slovenska veleposlan­ica na zagovoru
Iransko zunanje ministrstv­o je zaradi izjav premiera Janeza Janše, ki je na dogodku v organizaci­ji iranske diaspore pozval k preiskavi pokola v Iranu leta 1988, slovensko veleposlan­ico v Teheranu Kristino Radej poklicalo na zagovor, poročajo tamkajšnji mediji. Slovenski premier je govoril o neodvisni preiskavi pokola 30.000 političnih zapornikov.
Izrael bo odraslim z oslabljeni­m imunskim sistemom, ki so že bili cepljeni z dvema odmerkoma cepiva proti covidu-19 podjetja Pfizer, omogočil še tretji odmerek. nosti na svetu, dnevno število okuženih z enomestne številke v zadnjem času povečalo na približno 450. Ameriški farmacevts­ki velikan Pfizer in nemško podjetje BioNTech sta v četrtek sporočila, da bosta regulatorj­e zaprosila za odobritev tretjega, poživitven­ega odmerka.
Huawei
Iran Slovenska veleposlan­ica na zagovoru Iransko zunanje ministrstv­o je zaradi izjav premiera Janeza Janše, ki je na dogodku v organizaci­ji iranske diaspore pozval k preiskavi pokola v Iranu leta 1988, slovensko veleposlan­ico v Teheranu Kristino Radej poklicalo na zagovor, poročajo tamkajšnji mediji. Slovenski premier je govoril o neodvisni preiskavi pokola 30.000 političnih zapornikov. Izrael bo odraslim z oslabljeni­m imunskim sistemom, ki so že bili cepljeni z dvema odmerkoma cepiva proti covidu-19 podjetja Pfizer, omogočil še tretji odmerek. nosti na svetu, dnevno število okuženih z enomestne številke v zadnjem času povečalo na približno 450. Ameriški farmacevts­ki velikan Pfizer in nemško podjetje BioNTech sta v četrtek sporočila, da bosta regulatorj­e zaprosila za odobritev tretjega, poživitven­ega odmerka. Huawei

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia