Delo (Slovenia)

Še vedno eni največjih glasbenih zaslužkarj­ev

-

Pandemija covida-19 ni prizanesla svetovni glasbeni industriji in vendar nekateri največji zvezdniki zaradi nje niso imeli bistvenega izpada dohodkov. Na račune članov britanske rock skupine Queen in skrbnikov dediščine njenega pokojnega pevca Freddieja Mercuryja, denimo, se je med septembrom 2019 in septembrom 2020 steklo 42 milijonov britanskih funtov, kar skupino po poročanju STA še vedno uvršča med največje glasbene zaslužkarj­e na svetu.

O tem pričajo tudi podatki Mednarodne zveze fonografsk­e industrije, po katerih se je v letih 2018 in 2019 uvrstila med deset najbolje prodajanih glasbenih izvajalcev. Lani, ko je na vrhu kraljevala južnokorej­ska fantovska K-pop skupina BTS, se ji ni uspelo prebiti med prvo deseterico.

So pa računovods­ki izkazi, ki jih je objavil portal Music Business Worldwide in jih je povzela revija Classic Rock, razkrili, da je podjetje Queen Production­s, ki je v lasti članov zasedbe Briana Maya, Rogerja Taylorja, Johna Deacona in skrbnikov dediščine Freddieja Mercuryja, med septembrom­a 2019 in 2020 zaslužilo 41,95 milijona funtov. Revija je opozorila še na 37 milijonov poslušalce­v skupine na platformi spotify. Njihovo uspešnost je pred dnevi na radiu

Greatest Hits Radio komentiral tudi kitarist May, ki je dejal, da še vedno močno čuti Freddyjevo prisotnost. Kot je pojasnil, se ga morda loteva nostalgija, »ampak Freddie je v mojih mislih vsak dan«. V pogovoru se je zahvalil oboževalce­m skupine, katere album Greatest Hits se je znova, prvič po letu 1981, zavihtel prav na vrh britanske lestvice.

 ?? Foto Wikipedia ?? Kitarist Brian May in bobnar Roger Taylor sta skupaj s pokojnim Freddiejem Mercuryjem skupino Queen ustanovila leta 1970. Leto pozneje se je zasedbi pridružil basist John Deacon.
Foto Wikipedia Kitarist Brian May in bobnar Roger Taylor sta skupaj s pokojnim Freddiejem Mercuryjem skupino Queen ustanovila leta 1970. Leto pozneje se je zasedbi pridružil basist John Deacon.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia