Delo (Slovenia)

Zaprl notariat, ki ga je prej hotel prevzeti

Žalec Minister za pravosodje Dikaučič ni upošteval niti notarske zbornice

- Suzana Kos

Dolgoletni žalski notar Srečko Gabrilo je odšel v pokoj, saj minister za pravosodje Marjan Dikaučič, ne glede na to, da ga je k temu pozvala tudi stanovska organizaci­ja, ni podpisal odločbe o tem, da se razrešitev z notarskega položaja spet odloži in počaka na pravnomočn­ost odločbe o izbiri novega notarja v Žalcu.

V Delu smo razkrili, da je minister za pravosodje, preden se je pridružil vladnemu kabinetu, neuspešno potegoval za notarsko funkcijo v Žalcu. Ker ni imel dovolj delovnih izkušenj, ni bil izbran. Na isto notarsko mesto se je po neuradnih informacij­ah neuspešno prijavila tudi njegova partnerka Andreja Lipnik, ki je medtem dobila službo v Pošti Slovenije.

Nekdanja ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič je na začetku novembra lani podpisala odločbo, s katero je razrešitev Srečka Gabrila z notarske funkcije preložila na konec junija letos. Ker odločitev o izbiri še ni pravnomočn­a, so na ministrstv­u pripravili nov predlog preložitve razrešitve. Tako bi zagotovili kontinuite­to žalske pisarne. Ministru Dikaučiču so predlagali podpis novega sklepa, s katerim bi razrešitev notarja Gabrila preložili za tri mesece. Minister je po naših informacij­ah obljubil, da bo o tem razmislil, a pripravlje­nega sklepa nato ni podpisal, čeprav ga je k temu pozvala tudi notarska zbornica, in zaprl notariat v Žalcu.

Notar Srečko Gabrilo, ki je v preteklost­i vodil tudi skupščine Term Olimje, ko je bil tam direktor Zdravko Počivalšek, se je za pomoč obrnil tudi na prvaka SMC, a odziva ni prejel.

 ??  ?? Marjan Dikaučič je obljubil, da bo razmislil, potem pa sklepa ni podpisal.
Marjan Dikaučič je obljubil, da bo razmislil, potem pa sklepa ni podpisal.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia