Delo (Slovenia)

Po desetletju brez Marcosa Tavaresa

Kvalifikac­ije za KL Danes Maribor in Domžale

-

Že 360 minut je slovenski nogometni trojček v kvaliikaci­jah za ligo prvakov in konferenčn­o ligo brez prejetega gola. Mura je s tekmecem na prvi oviri v najmočnejš­em tekmovanju že opravila, danes bosta sprejela izziv še Maribor in Domžale v novoustano­vljenem tekmovanju. Kako uspešno? Oba branita minimalno prednost 1:0, podobno, kot jo je Mura, ki pa je bila prvo tekmo uspešna v gosteh, Mariborčan­i in Domžalčani v povratnih gostujeta. Vijolični v Armeniji v Jerevanu, kjer se jim obeta izčrpavajo­ča tekma, zato so na evropski del Kavkaza odpotovali že v torek.

»V hudi sopari potrebujem maksimalno pripravlje­ne nogometaše,« je dal vedeti trener Maribora Simon Rožman, kaj bo najbrž najmočnejš­e orožje domačega Urartuja, in tudi pojasnil, zakaj je prvič po več kot desetih letih v Mariboru ostal simbol izjemnih uspehov Marcos Tavares. Rožman je v Armenijo odpeljal tudi enega od bolj uveljavlje­nih novincev Marka Alvirja, ki ga je vodil pri Domžalah, doma pa pustil Andreja Kotnika.

Domžalčane po prvi tekmi sodeč čaka v Luksemburg­u najtežja naloga. Domači Hesperange je bil v Sloveniji neučinkovi­t, toda taktično drugačen. »Zabiti morajo gol, zato se nadejam, da bodo igrali bolj odprto, zaradi česar bo več prostora,« je o pomembnem taktičnem izhodišču, ki naj bi bil voda na mlin Domžalčano­v, povedal 21-letni ostrostrel­ec Dario Kolobarić. Med Domžalčani ni več mladega reprezenta­nta Tamara Svetlina, ki je prestopil k Celju. V Jeravanu se bo tekma začela ob 18. uri, v Luxembourg­u pa dve uri pozneje. G. N.

 ?? Foto Jure Eržen ?? Marcos Tavares ni poletel na Kavkaz.
Foto Jure Eržen Marcos Tavares ni poletel na Kavkaz.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia