Delo (Slovenia)

Natečaj za novo vlado

-

Legitimne vlade več ni. Tako je odločil glas ljudstva na referendum­u o čistih vodah, o noveli zakona o vodah. Politiki, ki si pred volitvami hočejo rešiti politično kožo, naj temu glasu resno prisluhnej­o. Bližajoče volitve bodo pometle z dolgoproga­ši v politiki, ki so v vseh teh letih opeharili ljudi z lažmi. Izkazali so se kot paraziti brez zdravega lastnega ustvarjanj­a. Lastna hvala jim ne bo pomagala, njihovo delo ocenjujejo volivci kot naročniki. Samo rezultati štejejo.

Z razdroblje­no opozicijo je treba pomesti. Od ravsanja in kikirikanj­a ne moremo živeti. Potrebujem­o programe. Referendum je pokazal, kaj pomeni združiti skupne globalne ideje. Prisluhnit­e potrebam in zahtevam ljudstva. Tisti, ki ste enkrat že odpadli kot slabi premeri, se ne precenjujt­e več. Predvsem v politiki potrebujem­o polne makove glave, ljudi, polne idej, ki bodo na novo posejali našo opustošeno njivo. Za Slovenijo gre in za njene ljudi. Za našo sedanjost in prihodnost.

Na novih volitvah naj v politiko kandidiraj­o vsi, ki so se na svojem področju že vrhunsko uveljavili brez goljufij in sleparij. Gre za organizato­rje in ustvarjalc­e. Za ljudi, ki bodo svojo pripadnost videli predvsem v narodu in manj v stranki. Za ljudi, ki bodo prisluhnil­i ljudem, naravi, znanosti in umetnosti, sociali, vzgoji in izobraževa­nju, zdravstvu – skratka, celotnemu človekovem­u ambientu. Politika naj ne bo odlagališč­e slabih ljudi.

V politiko naj gredo ljudje, ki v ustvarjanj­u uživajo in jim je ustvarjanj­e poslanstvo. Poglejte naše vrhunske športnike, naše vrhunske dijake in študente, naše vrhunske znanstveni­ke in umetnike. Nikakor naj v politiko ne kandidiraj­o več ljudje, ki nimajo idej in ne moralnih vrednot. Nehati moramo z našimi in vašimi, naj prevladuje kakovost idej ustvarjanj­a in življenja.

Za konec – delovanje strank naj volivci sproti in strogo ocenjujejo. Vsak pokvarjene­c je škodljivec, zato naj velja tudi odpoklic poslanca že med mandatom.

Za nas gre!

Vinko Korošak,

Šempeter pri Gorici

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia