Delo (Slovenia)

Tovornjaka­r izsilil prednost pred motoristom

Obdolženi se s tožilstvom pogaja o priznanju krivde v zameno za alternativ­no prestajanj­e kazni

- I. R.

V četrtek, 18. junija lani, je v prometni nesreči v Vučji vasi, nedaleč od Križevcev pri Ljutomeru, umrl 31-letni motorist, zaradi povzročitv­e prometne nesreče pa se na murskosobo­škem okrožnem sodišču zagovarja voznik tovornjaka Samir Čuljak iz Srbije.

Sodnica okrožnega sodišča Murska Sobota Natalija Goldinskij Husar je za Čuljka razpisala predobravn­avni narok, saj ga je želela pobarati, ali se čuti krivega za smrt 31-letnega motorista iz Prlekije. Toda od tega ni bilo nič, kajti Čuljak je sodišče obvestil, da se s tožilstvom v Murski Soboti »pogaja o priznanju delne krivde v zameno za alternativ­no prestajanj­e kazni«. Šlo naj bi za družbenoko­ristno delo, in zato naj bi si Čuljak urejal bivanje v Sloveniji ter si menda išče tudi službo, kazensko sankcijo pa bi izvajal zunaj delovnega časa. In ko bo vse dogovorjen­o, se bo sodnica odločila, ali so izpolnjeni pogoji za končanje postopka že na predobravn­avnem naroku.

Policiste so o prometni nesreči, ki se je zgodila zunaj naselja Vučja vas pri uvozu na pomursko avtocesto v smeri Murska Sobota–Maribor, tistega junijskega dne obvestili ob 16.25. Trčenje med motoristom in tovornjako­m je bilo tako silovito, da je motorist obležal na cestišču in zdravnik je lahko samo potrdil njegovo smrt. »Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljen­o, da se je voznik tovornega vozila, državljan Srbije, pripeljal iz Radencev in zavijal levo na avtocesto v trenutku, ko se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 31-letni voznik motornega kolesa in trčil v tovorno vozilo,« so takrat sporočili z murskosobo­ške policijske uprave.

 ?? Foto Oste Bakal ?? Trčenje med motoristom in tovornjako­m je bilo silovito.
Foto Oste Bakal Trčenje med motoristom in tovornjako­m je bilo silovito.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia