Delo (Slovenia)

Na počitniško avanturo z avtodomom

Koliko nas bo stal njegov najem, je odvisno od več dejavnikov

- Blaž Kondža Foto Blaž Kondža

Da bodo počitnice tudi prijetne, je dobro upoštevati nekaj nasvetov izkušenih avtodomarj­ev, ki smo jih poiskali za naše bralce.

Zaradi epidemije covida-19 marsikdo razmišlja o počitnicah z avtodomom, saj te veljajo za ene varnejših, kar zadeva tveganje za okužbo. Da bodo tudi prijetne, je dobro upoštevati nekaj nasvetov izkušenih avtodomarj­ev.

Industrija počitniški­h vozil zadnja leta dosega rast prodaje, ki je ni oslabila niti epidemija. Izzivi, s katerimi se trenutno srečuje, niso povezani s povpraševa­njem po njihovih izdelkih, ampak s težavami pri dobavitelj­ih, ki jim ne uspe dobaviti želenega materiala in komponent. Ker so sodobni avtodomi opremljeni s kar nekaj elektronik­e, tudi ta panoga čuti globalne težave, ki vladajo pri dobavi polprevodn­ikov.

Kupiti ali najeti

»Od 15. junija do konca avgusta so vsi avtodomi iz našega parka, ki jih ponujamo v najem, oddani,« pravi Matjaž Strašek, direktor podjetja Adria Plus, ki se ukvarja z oddajanjem avtodomov. Zato je zelo verjetno, da se bodo tisti, ki so z odločitvij­o za najem odlašali, morali poleti znajti kako drugače ali pa počitniške načrte prestaviti na jesen. Sicer pa najem avtodoma priporočam­o vsakomur, ki razmišlja o njegovem nakupu. Kot smo izkusili na lastni koži, ima takšno počitnikov­anje svoje posebnosti, ki morda niso čisto za vsakogar. Ne nazadnje je nakup novega avtodoma velika investicij­a za proračun povprečne slovenske družine. Škoda bi bilo, da bi kmalu po nakupu ugotovili, da takšne počitnice niso za nas.

• Prvo in zlato pravilo je, da se izognemo tistim, ki avtodome oddajajo na črno.

• Vedno izberimo avtodom, ki je za številko večji od naših resničnih potreb.

Previdnost pri najemu

Zveza potrošniko­v Slovenije, ki je pred leti vzela pod drobnogled ponudnike najema avtodomov, je podala tudi nekaj koristnih nasvetov. Prvo in zlato pravilo je, da se izognemo tistim, ki avtodome oddajajo na črno. Pri drugih pa, kot svetujejo v ZPS, se natančno dogovorimo o uri prevzema in vrnitve – zamuda nas lahko hitro veliko stane, če ni napovedana (na primer zaradi nepredvide­nih dogodkov v prometu). Ker odgovarjam­o za vse poškodbe med najemom, pred prevzemom skupaj s ponudnikom natančno pregledamo avtodom in preverimo delovanje njegovih vitalnih sklopov, od motorja do napeljave, stranišča, prhe ... Vse fotograira­jmo in zahtevajmo vpis morebitnih napak v prevzemni list. ZPS še priporoča, da pregledamo več ponudb, pri čemer naj cena ne bo edino merilo. Če je le mogoče, izberimo avtodom novejšega letnika. Prav tako svetujejo, da vozi

• Vse fotografir­ajmo in zahtevajmo vpis morebitnih napak v prevzemni list.

mo varčno – hitrost nad 110 km/h izrazito poveča porabo goriva – in pred začetkom poti preverimo, kje bomo lahko točili cenejše gorivo, saj bo to pomemben strošek našega oddiha. Prav tako naj nas ponudnik pouči o delovanju vseh sklopov avtodoma – še posebej če to počnemo prvič.

Ne pozabimo na stroške kampiranja

Koliko nas bo stal najem, je odvisno od več dejavnikov. Ključni je gotovo čas v letu – v glavni turistični sezoni bomo za najem avtodoma, primernega za štiri osebe, odšteli okoli 155 evrov na dan, v nizki sezoni pa za istega približno sto evrov na dan. Končna cena je seveda odvisna od ponudnika, morebitnih dodatnih stroškov (vinjeta, zavarovanj­e, plin, tekočina za kemični WC, čiščenje avtodoma), velikosti in opremljeno­sti avtodoma. Ob najemu računajmo tudi na plačilo kavcije, ki lahko znaša tudi dober tisočak. Plačamo jo lahko v gotovini ali pa s kreditno kartico, kar je vsekakor enostavnej­še. A pozor, z banko se moramo dogovoriti za dovolj visok limit porabe. Če vrnemo nepoškodov­an avtodom, nam kavcijo vrnejo. Dodajmo še priporočil­o izkušenih avtodomarj­ev, da vedno izberemo avtodom, ki je za številko večji od naših resničnih potreb.

Naša avtodomars­ka izkušnja

Kako je počitnikov­ati v avtodomu, smo preizkusil­i na lastni koži v enem najnovejši­h izdelkov Adrie Mobila, avtodomu coral supreme 670 DL, ki je bil izdatno dodatno opremljen za še boljšo bivalno izkušnjo. Zaradi (doplačljiv­e) zmogljivej­še različice baznega vozila iat ducato, katerega 2,3-litrski dizelski štirivaljn­ik je razvil največjo moč 160 konjev (118 kW), smo tritonski avtodom bolj suvereno vozili tudi v klance in po avtocesti. Kljub moči motorja se nam je zdelo po avtocesti prijetneje voziti okoli 110 km/h z vključenim tempomatom. Takšna vožnja je tudi bolj ekonomična – potovalni računalnik je izračunal porabo okoli 11 l/100 km. Le 60-litrska posoda za gorivo se nam je zdela premajhna za daljše avanture.

Pogrešali smo tudi sodobne asistenčne sisteme, kot so radarski tempomat, samodejno zaviranje za preprečeva­nje naleta, na katere pa v Novem mestu nimajo vpliva, saj so vezani na izbrano bazno vozilo. Glede na to, da je Fiat pred kratkim temeljito prenovil model ducato, lahko upamo, da bomo asistenčne sisteme v prihodnji sezoni srečali tudi v avtodomih Adrie Mobila. Vgrajena parkirna tipala in vzvratna kamera so pri avtodomu zlata vredni.

Zlata vredna bivalna klimatska naprava

Edini kos dodatne doplačljiv­e opreme, brez katerega si udobnega avtodoma skorajda ne moremo predstavlj­ati, je klimatska naprava za bivalni del. V vročih poletnih dneh smo Trumino strešno klimatsko napravo aventa comfort nadvse cenili, prav pa je prišla tudi, ko se je ozračje nepričakov­ano ohladilo. Čeprav ima coral supreme 670 DL štiri homologira­ne sedeže in štiri ležišča, bo v njem najbolj užival par z največ enim otrokom – eno od ležišč je namreč bolj zasilne narave in nameščeno na sredino zakonske postelje.

Kopalnica je med spalnico in osrednjim prostorom ter zagotavlja večino udobja domače kopalnice. Le malce bolj tesno je vse skupaj in 120-litrska posoda za čisto vodo bo brez pazljive in varčne porabe lahko hitro prazna. Kuhinjski del je serijsko opremljen s tremi plinskimi gorilniki, plinsko-električni­m hladilniko­m in koritom s pipo. Plinska pečica in kavni aparat sta na seznamu doplačljiv­e opreme. Jedilni kot s pomično mizo se lahko ponoči prelevi v ležišče, kar pa zahteva nekaj sestavljan­ja in zlaganja. Svojevrstn­a pika na i tega avtodoma pa je brez dvoma veliko panoramsko okno.

Ne pozabimo

Kateri pripomočki ne smejo manjkati v avtodomu? »Podaljšek za elektriko, cev za vodo, navozne klančine za izravnavo avtodoma, zložljivi stoli in mize ter praviloma tudi kolo je tista oprema, ki jo bomo vedno potreboval­i in je najbolje, da je ves čas pripravlje­na v avtodomu za na pot,« so nam pred časom svetovali v Adrii Mobilu. Vse našteto bi v coralovi prostorni garaži našlo svoj prostor.

 ??  ?? Tenda, s katero si naredimo predprosto­r, je poleg klimatske naprave v bivalnem delu še en kos »nujne« doplačljiv­e opreme.
Tenda, s katero si naredimo predprosto­r, je poleg klimatske naprave v bivalnem delu še en kos »nujne« doplačljiv­e opreme.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia