Delo (Slovenia)

Nizozemec z nožem nad Makedonca

Nasilje Na Obali veliko dela za policiste, tudi poskus uboja

- Ju. P.

V noči na soboto se je v Portorožu pretep sprevrgel v poskus uboja. Tudi sicer so imeli policisti, kot poročajo s policijske uprave Koper, veliko dela zaradi nasilja.

»Ob 4.42 smo bili obveščeni, da je nekdo pred lokalom v Portorožu zabodel fanta. Policisti in kriminalis­ti so ugotovili, da je 32-letni državljan Makedonije prišel v spor z dvema državljano­ma Nizozemske. Pri tem je eden od Nizozemcev, star 20 let, izvlekel nož in zabodel državljana Makedonije,« je sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavni­ca PU Koper. Zabodeni je lažje poškodovan.

Že okoli 1. ure ponoči so policisti prejeli klic, da je 25-letni državljan Avstrije v enem od lokalov v Portorožu povzročal težave. Varnostnik­i so ga zato pospremili iz lokala, tam pa je tujec zamahnil proti varnostnik­u, ki se je ubranil.

V nedeljo dopoldne pa je v Kopru Pirančan zapustil lokal, ne da bi plačal, nato pa udaril natakarja, ki ga je na to opozoril. Natakar je zatem stekel za njim, ga dohitel na Titovem trgu, kjer ga je podrl na tla in ga zadržal do prihoda policistov. Istega dne je v enem od koprskih lokalov Pirančan vrgel kozarec po terasi med druge goste, po prihodu policistov na kraj dogodka pa jih je žalil.

V noči na ponedeljek ob 2. uri so policistom prijavili hrup ter glasno glasbo v Luciji. »Po prihodu policistov na kraj dogajanja se je 37-letni kršitelj aktivno uprl, se razburjal, kričal, preklinjal, zatem pa odtrgal vrata omare in z njim mahal proti policistom,« so sporočili na PU Koper. Policisti so uporabili prisilna sredstva in zoper nasilneža odredili strokovni pregled in pridržanje. Ovadili so ga in oglobili.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia