Delo (Slovenia)

Težko je pričakovat­i, da bi bili že zdaj v pravi formi

Domžalčani v prvi tekmi 2. kola pred svojimi gledalci iztržili neodločen izid proti nogometaše­m Honke

- Miha Šimnovec

Domžalski nogometaši so mešanih občutkov zapuščali štadion ob Kamniški Bistrici, potem ko so se v prvi tekmi 2. kola kvalifikac­ij za konferenčn­o ligo z igralci Honke iz Espooja razšli z neodločeni­m izidom 1:1. Po golu Arnela Jakupovića v 69. minuti je namreč zadišalo po zmagi, vendar pa so jo že sedem minut pozneje zapravili po zmedi domače obrambe, ki jo je izkoristil Kamerunec v finskem moštvu Jean Marie Dongou. Zaradi tega trener »rumenih« Dejan Djuranović na novinarski konferenci ni bil najbolj zadovoljen, vendar tudi ne pretirano zaskrbljen pred povratnim dvobojem (29. t. m.) v predmestju Helsinkov.

Kako komentirat­e razplet tekme?

Po pričakovan­jih je bila težka. Honka ima – kot smo jo dobro analiziral­i – ekipo, ki poskuša igrati in držati žogo v svojih nogah, poleg tega čaka na nasprotne napade, s katerimi so nas nekajkrat ogrozili. Dobro so se taktično postavili in nam pustili malo prostora. Težko je bilo prebijati njihov zid. Zato smo morali biti vztrajni in potrpežlji­vi, kar se nam je obrestoval­o sredi drugega polčasa, ko smo prešli v vodstvo. Na žalost nas je kmalu zatem drago stala naivnost določenih igralcev. Namesto da bi prekinila akcijo in žogo izbila v avt, sta jo izgubila, kar so tekmeci s pridom izkoristil­i. Kakorkoli že; rezultat je neodločen, vemo, da gol v gosteh ne velja več, zato smo dejansko v enakem položaju, kot smo bili pred tekmo. Zdaj se moramo čim bolje pripraviti za povratni obračun.

Kakšen dvoboj pričakujet­e na Finskem?

Občutek imam, da bodo tekmeci tudi doma igrali svojo igro, morda se bodo pred svojimi navijači vendarle postavili bližje našim vratom. Toda oboji za napredovan­je potrebujem­o zmago, tako da ne bo kakšnih kalkulacij ali čakanja na nov neodločen izid.

Kako nameravate v tednu dni izboljšati učinkovito­st v napadu? Učinkovito­st je pogojena s kakovostjo. Že pred tekmo sem opozoril na to, da potrebujem­o še kakšno tekmo, preden bomo prišli na višjo raven in v pravo formo. Z njo bo – verjamem – zagotovo prišla tudi učinkovito­st. Težko je pričakovat­i, da bi bili že na začetku sezone idealno pripravlje­ni. Zato bomo morali biti spet zelo potrpežlji­vi in vztrajni, iskati prave rešitve in kakovostne zaključke.

 ?? Foto Jure Eržen ?? Domžalski trener Dejan Djuranović je bil mešanih občutkov po prvi tekmi s Honko.
Foto Jure Eržen Domžalski trener Dejan Djuranović je bil mešanih občutkov po prvi tekmi s Honko.
 ?? Foto Lehotzky Istan Facebook Ferencvaro­s ?? Miha Blažič
Foto Lehotzky Istan Facebook Ferencvaro­s Miha Blažič

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia