Delo (Slovenia)

Novi obraz je razburkal NSi in politiko

Politični parket Ambicije novega ministra so še neznanka, SD tipa javno mnenje

- Uroš ESIH

Potem ko je prejšnji teden prevzel funkcijo ministra za digitaliza­cijo, so se v zakulisju pojavila namigovanj­a, da Mark Boris Andrijanič ustanavlja svetovnona­zorsko liberalno stranko. Na drugi strani se SD na prihodnje volitve pripravlja tudi z anketo in zanimivimi vprašanji v njej.

»Ne drži, da ustanavlja­m novo politično stranko. Trenutno ves svoj čas in energijo usmerjam v to, da digitaliza­cija postane nacionalna prioriteta in projekt, ki združuje ne samo celotno družbo, ampak tudi celotno politiko,« je na vprašanje, kako komentira informacij­e o tem, da s podporniki ustanavlja politično stranko, ki bi jo popeljal na volitve, odgovoril Andrijanič. Na dodatno poizvedova­nje, ali obstaja možnost, da bi stranko ustanovil neposredno pred volitvami, in ali svojo prihodnost vidi in načrtuje v okviru NSi, ni odgovoril. Po informacij­ah iz NSi, kjer zaradi sodelovanj­a v vladi Janeza Janše vlada vse večja nervoza, Andrijanič, ki velja za ambiciozne­ga politika z razmeroma močno mrežo podporniko­v, ni bil najbolje sprejet pri predsednik­u stranke Mateju Toninu.

Tudi na levi strani ne mirujejo. SD je v sklopu priprav na prihodnje volitve naročila spletno anketo pri Ninamedii. V tej je med drugim vprašanje o podpori koaliciji SD in SDS. »Preverjamo javno mnenje ... preverjanj­a podpore rdeče-črni koaliciji pa nismo predlagali mi,« je zatrdil glavni tajnik SD Dejan Levanič.

Med drugim preverjajo tudi odnos do povezovanj­a med strankami na levici in ali je Tanja Fajon, ki je vodenje SD prevzela pred dobrim letom, primerna za predsednic­o.

 ??  ?? Novopečeni minister za digitaliza­cijo Mark Boris Andrijanič z ministrski­mi kolegi iz NSi
Novopečeni minister za digitaliza­cijo Mark Boris Andrijanič z ministrski­mi kolegi iz NSi

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia