Delo (Slovenia)

Olimpija z Mustafo kot nekoč s Cimetom

Nogomet Sežanski uvod v 2. kolo 1. SNL pripadel Celjanom, ki so do prve zmage prišli po strelu z bele točke

- Gorazd Nejedly

Po včerajšnje­m sežanskem uvodu, v katerem je Celje po enajstmetr­ovki Žana Medveda prišlo do prve zmage, bosta danes in jutri še po dve tekmi 2. kola 1. SNL. Sobotni vrhunec bo zvečer na koprski Bonifiki, kjer gostuje nogometni prvak Mura, nedeljski pa v Ljudskem vrtu, kjer bo evropski dvoboj Maribora in Domžal. Olimpija bo svojo prvoligašk­o sezono odprla v Domžalah, vendar pri novincu iz Radomelj.

Ljubljana: Bravo – Aluminij (sodnik Mihael Antić):

Oboji so v prvem kolu krepko razočarali, streljali so praznih pušk, toda še bolj so zatajili z igro. Niso vajeni vlog favoritov. Igrišče, četudi razširjeno za 2 m, je bližje idealu za »nabijanje žog«. Takšno, ob obilici tekanja gor in dol, bolj ustreza delovnemu pristopu gostov.

Koper: Koper – Mura (Alen Borošak):

Prenovljen­i Koprčani brez novincev iz domačega »bazena«, kljub deseterici novincev, so bili zelo solidni v Kidričevem, toda njihova podoba in potenciali bodo bolj realni in vidni v domačih tekmah: ko naj bi igrali napadalno, hitreje, in ne zaprto. Toda koprska prenova na igrišču je le en del, drugi pripada notranji »prerazpore­ditvi moči«, po kateri bi v naslednjih dnevih vendarle razrešili status motečega športnega direktorja Boška Županovića. Ko gre za Koper, je treba biti pripravlje­n na vse scenarije. Šampionski trener Mure Ante Šimundža to ve, a bo vseeno zanimivo, kako in s kom se bo lotil gostovanja na Boniiki pred sredinim gostovanje­m v Bolgariji. Preveč menjav v začetni enajsteric­i je sprožil »kolaps« proti Taboru, a dolga minutaža prvokatego­rnikov proti Ludogorcu nakazuje še kakšnega rezervista več v enajsteric­i kot manj.

Domžale: Kalcer Radomlje – Olimpija (Dejan Balažič):

So pač takšni časi (in kakovost), da minimalna zmaga proti evropskemu tekmecu Birkikari z Malte navdušuje zeleno-bele navijače. Kdo ve, morda bo Ljubljanča­nom lažje na gostovanju, toda trener Savo Milošević se prav pretirano ne more veseliti tistemu, kar je videl. Za znanje in potezo več je zadolžen »uličar Mustafa«, kot je v šali povedal v minuli sezoni Bravov član Nukić. Zanj je nogomet tudi igra, zabava in ne le posel. Naj bo, navijači so dobili »Cimeta«, ampak zdaj naj Ljubljana dobi še resno in tekmovalno Olimpijo, ki se ne bo ustrašila Radomljano­v. Ti niso tako naivno »padli« v 1. SNL kot v prvi prvoligašk­i izkušnji. Zanimivo bo.

Maribor: Maribor – Domžale (David Šmajc):

Mariborčan­i so imeli precej smole z žrebom in poraz z 1:3 v Stockholmu proti Hammarbyju z 1:3 ni negativno presenečen­je. Bolj kot igra štejejo neumnosti izkušenih, najprej

Alexa Pihlerja, nato še Martina Milca. Maribor je kljub vsemu spodbudno začel sezono, kako jo bo prenašal v kombinacij­i s porazi, bo razkrivala liga. Sicer pa, saj so tudi Domžalčani prej slabi, kot dobri na začetku sezone. Niti en posameznik še ni odstopil od povprečja, le prebliski Arnela Jakupovića bodo premalo za moštvo in tudi za njegove ambicije. Krepko se bodo morali izboljšati, če bodo želeli v Ljudskem vrtu doseči ugoden izid in ponoviti lansko sezono.

 ?? Foto Voranc Vogel ?? Olimpijina tujca Tomislav Tomić in Sava Petrov lovita formo, proti Radomljam bosta morala pokazati več kot proti Birkirkari.
Foto Voranc Vogel Olimpijina tujca Tomislav Tomić in Sava Petrov lovita formo, proti Radomljam bosta morala pokazati več kot proti Birkirkari.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia