Delo (Slovenia)

Celjani pričakujej­o pravi nogometni spektakel

Nogomet U-21 Mladi Slovenci drevi s favorizira­no Anglijo Aćimović: Večina naših fantov bo igrala tekmo kariere

- Jernej Suhadolnik

Mlada slovenska nogometna reprezenta­nca (U-21) bo drevi sprejela največji izziv v kvaliikaci­jah za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2023 v Romuniji in Gruziji. Zvečer (20.15) bo igrala svojo tretjo tekmo v tem ciklu, njen tekmec v Celju pa bo slovit – Anglija.

Selektor Mile Aćimović je povabil na Štajersko 23 nogometaše­v, izbrana vrsta pa je doživela le minimalno spremembo v primerjavi s septembrom, ko je izgubila na Češkem in zmagala v Andori. Aćimović je angažiral po tri igralce Olimpije in Celja, po dva iz Maribora, Aluminija in Brava, šest tudi iz tujih klubov, med njimi je napadalec Aljoša Matko (Hammarby), edini član reprezenta­nce, ki dosega tržno vrednost milijona evrov.

Angleški selektor Lee Carsley lahko izbira enajsteric­o med 200 milijonov evrov vrednim kadrom (Slovenija skupaj velja 6 milijonov €). Najdražji eksponat je Curtis Jones (30 mio €), zvezni igralec Liverpoola, ki je v tej sezoni že zbral tri nastope v premier league (gol in podaja) in dva v ligi prvakov (dve podaji). Kai Cipot, edini član reprezenta­nce iz vrst slovenskeg­a prvaka Mure, gotovo pozna Oliverja Skippa, ki je nedavno krenil nad Prekmurce v majici Tottenhama, v tej sezoni pa je v majici Londončano­v zbral deset tekem. Redno igrajo v premier league tudi drugi: vezist Conor Gallagher (Crystal Palace, 6 tekem, gol in podaja), štoper Marc Gueghi (Crystal Palace, 7 tekem) in desna bočna Max Aarons (Norwich, 7 tekem) ter Tino Livramento (Southampto­n, 7 tekem), ...

»Tekma z Anglijo bo za večino naših fantov ena največjih v dosedanjem delu njihovih karier. Analiziral­i smo angleško tekmo s Kosovom, niso zaman favoriti skupine. Želim si, da bi fantje igrali vsaj tako kot na Češkem,« razmišlja Aćimović. »Naj jih podpre čim več gledalcev, skupaj lahko naredimo pozitiven rezultat.«

Z Angleži je gotovo možno kaj iztržiti. Navsezadnj­e je bila vselej blizu podviga z njimi članska reprezenta­nca Slovenije – Srečko Katanec je Anglijo doma celo nadigral –, tudi zadnje snidenje z njimi pa je bilo pozitivno, ko je selekcija U-21 Primoža Glihe prav na Štajerskem z angleškimi vrstniki igrala 2:2. Tedaj so bili v Ljudskem vrtu tudi nekateri gostje, ki bodo nevarni nocoj (Guehi, Skipp, Gallagher, Brewster, …), zato gotovo poznajo Slovenijo.

Morebitna enajsteric­a Slovenije:

Turk, Koderman, Stojinović, Zec, Trontelj; Zabukovnik, Svetlin; Žugelj, Casar, Matko; Cipot. Kosovo – Češka (19), Slovenija – Anglija (20.15), Albanija – Andora (19); Albanija – Slovenija (18.30), Andora – Anglija (20); Češka – Kosovo (18); Češka 6, Anglija, Kosovo, Slovenija in Albanija po 3, Andora 0.

Skupina G, danes: ponedeljek:

rek: red: tovrstni

 ?? ?? Ferran Torres je sinoči v prvem polčasu dosegel dva gola za zmago Španije proti Italiji z 2:1 v Milanu. Za Italijane, ki so bili od 42. minute brez izključene­ga Leonarda Bonuccija, je zadetek dosegel Lorenzo Pellegrini.
Ferran Torres je sinoči v prvem polčasu dosegel dva gola za zmago Španije proti Italiji z 2:1 v Milanu. Za Italijane, ki so bili od 42. minute brez izključene­ga Leonarda Bonuccija, je zadetek dosegel Lorenzo Pellegrini.
 ?? Foto Leon Vidic ?? Mile Aćimović vodi mlade upe od lanskega novembra.
Foto Leon Vidic Mile Aćimović vodi mlade upe od lanskega novembra.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia