Delo (Slovenia)

Igralci iz domače lige bi tu jedli in spali

- Nogometaši Srbije so na dobri poti, »Vzdušje so občudovali pred mojim prihodom,« je zatrdil Piksi. Po njihovem naj bi bil premalo strog do skakalcev.

Slovenske rokometaši­ce bodo današnjo tekmo (18.55) na Norveškem v okviru pokala EHF odigrale oslabljene. Selektor Dragan Adžić (na fotograiji) bo pogrešal kapetanko in najboljšo strelko Ano Gros ter Elizabeth Omoregie. Grosova je poškodovan­a, Omoregijev­a je zbolela, morda bo nastopila v nedeljo, ko bodo evropske prvakinje gostovale v Stožicah. V pokalu sodelujejo štiri reprezenta­nce, ki ne nastopajo v kvaliikaci­jah za EP, ki ga bodo prihodnje leto gostile Slovenija, Črna gora in Severna Makedonija. P. Z.

Foto Matej Družnik

Prejel je 33 odstotkov glasov in zaostal le za Kevinom Durantom (37 odstotkov), čigar Brooklyn Nets so po mnenju vprašanih daleč največji favoriti za končno zmago (72 odstotkov). Sledijo Los Angeles Lakers (17) in branilci naslova Milwaukee Bucks (10). Dallas so uvrstili na sedmo mesto v zahodni konferenci, Dončić pa je zmagal v kategoriji igralcev, okoli katerih se najbolj

da si zagotovijo najmanj nastop v dodatnih kvalifikac­ijah za Katar 2022. Kotirajo na drugem mestu skupine A (Portugalsk­a 13, Srbija 11, Luksemburg 6, Irska 2, Azerbajdža­n 1), v soboto bodo gostovali v Luksemburg­u, v torek na štadionu Crvene zvezde pričakujej­o Azerbajdža­n. Selektor Dragan Stojković je dobil vprašanje, zakaj na seznamu ni igralcev iz srbske lige. »Kaj vam ni prav? Ste z nekom v sorodstvu? Ključno je, da Srbija igra dobro,« je odvrnil Piksi. Na vztrajanje, da bi bilo dobro, če bi mlad nogometaš iz srbske lige občutil vzdušje v reprezenta­nci, je Stojković odgovoril slikovito.

»Kaj to pomeni čutiti vzdušje – da tu sedi, je in spi? Bolje, da si odpočije, kot da tu sedi, saj ne bi igral.« F. T.

Nikjer pa ni bilo videti Mike Kojonkoski­ja (na fotograiji), ki je nazadnje bolj ali manj uspešno vodil kitajske skakalce in jih iz Klingentha­la, kjer je bila zadnja tekma letošnje velike nagrade FIS, pripeljal na priprave v Slovenijo. No, na poti iz Nemčije so mu odgovorni pri kitajski zvezi po telefonu sporočili, da končujejo sodelovanj­e z njim. »Vodja za skoke na Kitajskem je prekinitev pogodbe obrazložil s tem, da nadrejeni pritiskajo nanj.

A v tem športu se ničesar ne da doseči s silo. Že ena napačna misel lahko poruši vse občutke,« je pojasnil 58-letni Finec, ki zaradi odpovedi ni skrival razočaranj­a. Navsezadnj­e je kitajske skakalce in skakalke v treh letih popeljal do zavidljivi­h uspehov, celo do zgodovinsk­ih prvih točk za veliko nagrado. M. Š.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia