Delo (Slovenia)

Iličić je zadeval, Elsner zardeval

Tuje lige Atalanto je do visoke zmage ponesel kranjski as, čeprav je zapravil enajstmetr­ovko

- Jan Krstovski

Slovenci so po zadržani soboti v nedeljo leteli po igrišču: Josip Iličić je dosegel prva zadetka v sezoni za zmago v Empoliju, kjer je ugnal rojaka Lea Štulca in Petra Stojanović­a. Štulac je podal za izenačujoč­i gol Federica Di Francesca v prvem polčasu, vse je minilo v znamenju Iličića. Vodilni zadetek mu je podaril Mario Pašalić, nato pa je po akciji z Luisom Murielom lepo zadel z roba 16-metrskega prostora za povišanje vodstva. Iličić je imel v 68. minuti priložnost za hat-trick, a je zapravil enajstmetr­ovko s strelom prek vrat. Kranjčanu je uspelo zadeti že v 12. zaporedni sezoni serie A in je edini tujec s tem dosežkom.

»Pomembne točke, Empoli nam vedno oteži delo. Obe moštvi bi lahko dosegli še kakšen gol,« je pred gostovanje­m pri Manchester Unitedu dejal trener Gian Piero Gasperini, ki je za končnih 4:1 proslavlja­l 100. ligaški zadetek Duvana Zapate. Za strelsko uspešno nedeljo je poskrbel tudi izstrelek Davida Tijanića, ki je po oktobrskem vpoklicu v izbrano vrsto za Göztepe zabil fantastiče­n drugi gol v turški ligi – vstopil je s klopi in že po nekaj minutah zadel s polvolejem z roba kazenskega prostora za zmago nad Kasimpašo z 2:1.

Luka Elsner je na klopi Standarda iz Liegea debitiral z domačim remijem proti Leuvenu z 2:2. Rdeči so že vodili z 2:0, zmago pa zapravili v 99. minuti. »V zadnjih desetih minutah nam ni uspelo sestaviti petih podaj. Sami smo omogočili povratek tekmecu, a vem, da smo lahko veliko boljši,« je dejal Elsner, ki je vodil že 112. ligaško tekmo v tujih prvenstvih, že na naslednji se bo v tem pogledu izenačil s slavnim dedkom Brankom Elsnerjem. »Elsner ima še veliko dela,« so tekmo komentiral­i pri dnevniku HLN.

V soboto je Benjamin Verbič vstopil v igro s klopi in podal za zmago kijevskega Dinama nad Lvivom s 4:1, končal pa se je stoodstotn­i niz Salzburga. Benjamin Šeško je bikom pomagal v drugem polčasu, a ni mogel streti Altacha (1:1). Rijeka – Haris Vučkić je igral do 75. minute, ko ga je zamenjal

Adam Gnezda Čerin – je na Rujevici v derbiju kola že vodila s 3:0 proti Dinamu, a so modri nato tudi po zaslugi enajstmetr­ovk Bruna Petkovića iztržili remi. Rečani imajo s tekmo več tudi točko več od Zagrebčano­v na vrhu.

Rennes leti visoko

V serie A je odmeval zasuk Milana, ki je doma po zaostanku z 0:2 premagal Verono s 3:2. Na zelenice se je vrnil Zlatan Ibrahimovi­ć, a odločil je avtogol. Milančani so tako mestnemu tekmecu Interju pobegnili na pet točk naskoka. Branilci naslova so kljub kar osmim obrambam Samirja Handanović­a po preobratu z 1:3 klonili na gostovanju pri Laziu. Victor Osimhen je z edinim golom domače tekme s Torinom v 81. minuti prinesel še osmo zaporedno zmago Napoliju, ki ostaja prvi.

Ole Gunnar Solskjaer je na klopi Manchester Uniteda pod vedno večjim pritiskom, potem ko je rdeče vrage ugnal še Leicester. Po porazu z 2:4, United je na zadnjih petih tekmah zmagal le enkrat, se zdaj pozornost preusmerja v ligo prvakov in domačo tekmo z Atalanto, ko si bo Solskjaer reševal službo. Krizo še poglabljaj­o predstave tekmecev: Liverpool je s hat-trickom Roberta Firmina s kar 5:0 slavil pri

Watfordu, Man. City je bil zanesljiv doma proti Burnleyju (2:0).

Tottenham, tekmec Mure v konferenčn­i ligi, je kot prvi preizkusil »prenovljen­i« Newcastle. Tekmo na St James' Parku so za več minut prekinili zaradi zdravstven­ih težav navijača, spursi pa so na koncu slavili zmago s 3:2. Visoko leti tudi naslednji tekmec murašev, francoski Rennes, ki je po zmagi nad PSG pred začetkom reprezenta­nčnega premora tokrat s 3:0 ugnal Metz in se povzpel do šestega mesta.

Slovenski nogometni legionarji

 ?? ?? Josip Iličić (na fotografij­i) je v dobrem tednu dosegel pet golov za klub in reprezenta­nco.
Josip Iličić (na fotografij­i) je v dobrem tednu dosegel pet golov za klub in reprezenta­nco.
 ?? Foto Mediaspeed ?? Maks Barišić vodi na lestvici strelcev v 1. SNL.
Foto Mediaspeed Maks Barišić vodi na lestvici strelcev v 1. SNL.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia