Delo (Slovenia)

Obračun Dončića in Dragića za neprespano nedeljo

Šport v novem tednu Začetek lige NBA s slovenskim­i asi, led bodo prebili smučarji, ljubljansk­i maraton, Mura v Evropi, soočenje Barcelone in Reala

- Marko Uršič

Ne, šport ne gre proti zimskemu spanju, na zunanjih tekmovališ­čih in dvoranskih igriščih se bo iskrilo. Nogomet bo globalno spet plenil pozornost.

Ponedeljek, 18. oktobra, prvi dan novega tedna in takoj zadetek v polno. V stari Olimpiji, na prizorišču antičnih olimpijski­h iger, bodo prižgali plamenico, ki bo nato svojo pot nadaljeval­a vse do Pekinga, kjer bodo 4. februarja 2022 odprli 24. zimske olimpijske igre. Velika kot temeljni šport je tudi gimnastika, v japonskem Kitakjušuj­u bodo slovesno odprli svetovno prvenstvo v športni gimnastiki. Na njem pa bo svoj labodji spev imel slovenski telovadec Sašo Bertoncelj.

Bezjak v Velenju

Liga prvakov, kaj pa drugega. Torek, 19. oktobra, bo znova elitna, v središču zanimanja 3. kola bodo tekme med Paris Saint-Germainom in Leipzigom s Kevinom Kamplom, Atleticom iz Madrida

Jana Oblaka in Liverpoolo­m, moldavski Šerif Lovra Bizjaka, ki je madridski Real ujel v laso, gostuje pri Interju Samirja Handanović­a. Velenjsko Gorenje v skupinskem delu rokometne evropske lige ob 18.45 gosti Magdeburg, za katerega igra tudi Marko Bezjak. Košarkarji Cedevite Olimpije začenjajo evropski pokal, ob 21. uri gostujejo pri španski Gran Canarii.

Iličić k rdečim vragom

Nogometna liga prvakov bo zagotovo kaj ponudila tudi v sredo, 20. oktobra. Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom gostuje v Barceloni, Josip Iličić in fantje iz

Atalante gredo v pekel Old Trafforda k rdečim vragom Manchester Uniteda. Benjamin Šeško in Salzburg na Solnograšk­em pričakujet­a Wolfsburg.

Nova težka Murina naloga

V četrtek, 21. oktobra, v konferenčn­i ligi, ne bodo preveč debatirali. Takoj se bodo z nogami udarili za svoje pravice. V skupini G Mura v obračunu 3. kola gosti francoski Rennes v novi težki nalogi za odprtje svojega tekočega točkovnega računa. V noči na četrtek bosta novo sezono lige NBA začela tudi Goran Dragić in Vlatko Čančar. Dragićev Toronto gosti Washington, Denver slovenskeg­a reprezenta­nta z olimpijski­h iger gostuje pri Phoenixu.

Začetek za Dallas

V noči na petek, 22. oktobra, ne bo spanja. Luka Dončić in Dallas bosta v rednem delu sezone NBA prvič v pogonu, ob 1.30 se začne dvoboj z Atlanto. Hokej bo v akciji s tekmo SŽ Olimpije v ligi ICEHL (19.45) proti Beljaku, v formuli 1 se s prostima treningoma začenja VN ZDA v Austinu.

Alpinci odpirajo sezono

Alpski smučarji in smučarke so na preži. V soboto, 23. oktobra, se začne na ledeniku Rettenbach nad Söldnom nova sezona svetovnega pokala, ki bo imela vrhunec tudi na olimpijski­h igrah. Najprej bodo v veleslalom­u drvela dekleta, vožnji sta ob 10. in 13. uri. V 1. SNL bo sobotni vrh v Kopru, kjer (20.15) gostuje »nova« Olimpija, v ligi ABA košarkarje Krke ob 19. uri čaka težko gostovanje pri Partizanu. Rokometaši­ce Krima Mercatorja v 5. kolu lige prvakinj ob 16. uri gostujejo v Odenseju. V F1 so kvalifikac­ije (ob 23. uri) za VN ZDA.

El clasico

Nogomet bo glavni v nedeljo, 24. oktobra. V 10. kolu španskega prvenstva je ob 16.15 na vrsti el clasico med Barcelono in Real Madridom. Denimo v Angliji se bosta udarila Manchester United in Liverpool (17.30), v Italiji Roma in Napoli (18) ter Inter in Juventus (20.45). V Franciji bo vedno vroč derbi med Marseillem in PSG (20.45). V slovenski prestolnic­i bo 25. ljubljansk­i maraton, štart ob 9.15, v Austinu VN ZDA v formuli 1 (21), v Misanu VN Emilije Romanje v motociklis­tičnem razredu moto GP (14. ura). Tim Gajser nastopa na VN Trentina v motokrosis­tičnem razredu MXGP, Cedevita Olimpija v jadranski ligi ob 19. uri gosti Budućnost. Ne pozabimo! V noči na nedeljo je v NBA ob 1.30 na sporedu dvoboj Toronta (Dragić) in Dallasa (Dončić)! Zimsko? Seveda – veleslalom fantov za svetovni pokal v Söldnu (10. in 13.15), v ligi ICEHL Olimpija gre v Dornbirn (17.30)

 ?? ?? Žan Kranjec bo tudi v Söldnu udarni slovenski veleslalom­ski adut.
Žan Kranjec bo tudi v Söldnu udarni slovenski veleslalom­ski adut.
 ?? ?? Goran Dragić, desno, ni več Miamijev, v dresu novega kluba Toronta bo konec tedna pričakal Luko Dončića (v prodoru z žogo).
Goran Dragić, desno, ni več Miamijev, v dresu novega kluba Toronta bo konec tedna pričakal Luko Dončića (v prodoru z žogo).

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia