Delo (Slovenia)

Krim dolgo gradil, Metz hladnokrvn­o vzel

Rokomet Krimovke izgubile še tretjo tekmo skupinskeg­a dela lige prvakinj po dramatični končnici – Metz ostaja nerešljiva uganka

- Jan Krstovski

Potem ko je v prejšnji sezoni Metz prepričlji­vo dobil oba dvoboja s Krimom Mercatorje­m, je vodilna ekipa francoskeg­a prvenstva svoj zmagoviti niz podaljšala še s sinočnjim zmagoslavj­em v Stožicah z 29:28. Napeto je bilo do zadnjih napadov, Ljubljanča­nke pa so znova ostale praznih rok.

Razmerje moči med Krimom in Metzom je bilo v ženskem rokometu še nedavno močno na strani ljubljansk­e zasedbe, med letoma 2009 in 2013 je namreč Krim Mercator premagal francoskeg­a prvoligaša kar petkrat v šestih poskusih. A zdaj je drugače, Metz je v dvorani Stožice kljub nekaj zvezdniški­m okrepitvam v vrstah tigric igral kot favorit in to vlogo tudi potrdil. Po izenačenem začetku prvega polčasa je tudi po zaslugi dveh golov

vratarke Barbare Arenhart Krim pobegnil na 10:7. Za rojakinje je bila nerešljiva uganka Alisson Pineau, s sedmimi goli prva strelka slovenskih prvakinj, ki so v prvih 30 minutah večkrat vodile tudi s štirimi goli naskoka. Metz je takrat nad gladino držala vratarka Hatadou Sako (15 obramb), tako da se je razlika do polčasa stopila na dva zadetka (17:15).

Nadaljevan­je je bilo bolj izenačeno, a v minimalni prednosti je bil večji del drugega polčasa Krim. O zmagi sta odločali zadnji minuti, ko sta na sceno spet stopili vratarki: Arenhartov­a je soigralkam z obrambo, zbrala jih je devet in dosegla še tri gole, ponudila priložnost za zmago. A se je spet izkazala Sakojeva, ki je na drugi strani ustavila Tjašo Stanko. Po minuti odmora je imel Metz 41 sekund za napad, Louise Katharina Burgaard pa je gostjam pet sekund pred koncem zagotovila poln izkupiček. Krimovke ostajajo pri eni samcati zmagi na šestem mestu skupine B, v kateri po uspehu v Odenseju s stoodstotn­im izkupičkom osmih točk še naprej vodi Györ. Metz ima na drugem mestu dve točki manj, a je odigral le tri tekme.

»Čestitke Metzu za zmago, dobro smo se borile in počasi gradile prednost, v drugem polčasu pa naredile preveč napak. Metz ima dobro ekipo,« je po tekmi dejala Tjaša Stanko. Najboljša strelka dvoboja je bila Meline Nocandy (8), gol manj je prispevala njena rojakinja v Krimovih vrstah Pineaujeva. Ljubljanča­nke bodo naslednjo tekmo lige prvakinj 24. oktobra odigrale v gosteh pri Odenseju.

V drugem polčasu smo naredile preveč napak.

Tjaša Stanko

 ?? Foto Jože Suhadolnik/Delo ?? V zaključku dvoboja so gostujoče igralke zaprle skoraj vse poti do svojih vrat Andrei Lekić (št. 77) in soigralkam.
Foto Jože Suhadolnik/Delo V zaključku dvoboja so gostujoče igralke zaprle skoraj vse poti do svojih vrat Andrei Lekić (št. 77) in soigralkam.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia