Delo (Slovenia)

Na račun bolnih otrok je hotel zaslužiti

Donacije Moški se je predstavlj­al za predstavni­ka društva

- G. S.

Potem ko je društvo Viljem Julijan, ki zbira sredstva za pomoč otrokom z neozdravlj­ivimi redkimi boleznimi, pred dnevi sporočilo, da se je neznanec v Ljubljani zadnje čase lažno predstavlj­al za njihovega predstavni­ka, je policija moškega prijela.

«Zgroženi smo in ogorčeni, da je nekdo tako podel in nizkoten, da je zlorabil identiteto našega društva, se lažno predstavlj­al v našem imenu ter zase na ta način skušal pridobiti denar. To je resnično nedopustno!« so prepričani v društvu.

«Primer je sedaj v rokah policije, ki ima identiteto te osebe,« so zapisali in pozvali morebitne priče, s katerimi je moški stopil v stik, da se jim oglasijo. Hvaležni so, da so jih ljudje opozorili na to zlorabo, pri tem pa opozarjajo, da v društvu, ki sta ga ustanovila glasbenik

SoulGreg Artist oziroma Gregor Bezenšek in njegova žena Nina, starša dečka Viljema Julijana, ki je pri dveh letih in pol izgubil bitko z neozdravlj­ivo boleznijo, sredstev za male borce nikoli ne zbirajo fizično, temveč izključno z direktnimi bančnimi nakazili na TRR dobrodelne­ga sklada Viljem Julijan in SMS-donacijami.

Informacij­o so na ljubljansk­i policijski upravi potrdili. Kot je v okviru varstva osebnih podatkov zapisal tiskovni predstavni­k uprave Tomaž Tomaževic, so v začetku meseca prejeli prijavo enega od humanitarn­ih društev. »Glede tega policisti zoper znanega 41-letnega osumljenca vodijo predkazens­ki postopek in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja zoper premoženje. O vseh ugotovitva­h bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,« je zapisal Tomaževic.

 ?? Foto Mavric Pivk ?? Matej Raščan je v karanteni.
Foto Mavric Pivk Matej Raščan je v karanteni.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia