Delo (Slovenia)

Za točko bi morali biti popolni

Rokomet Gorenje je pokazalo zobe, Magdeburg ugriznil

- Peter Zalokar

Da je braniti naslov težje, kot ga osvojiti, so se že na prvi tekmi evropske lige prepričali rokometaši Magdeburga. No, vsaj v prvih 32 minutah, ko so zaostajali za tri gole (13:16). Toda potem so unovčili kakovost, izkušnje in daljšo klop. Velenjčani so kljub porazu pustili zelo dober vtis, ob takšnem pristopu si lahko obetajo kar nekaj evropskih točk.

Prvi polčas je bil naravnost fantastiče­n za slovenske prvake, ki so po nekaj obrambah Aljaža Panjtarja in treh zadetkih Aleksa Kavčiča po prvi četrtini vodili z 8:6. Obramba je delovala odlično in pred njo se ni znašla niti Gorenjeva legenda Marko Bezjak. Nemcem se je poznalo, da so v nedeljo odigrali derbi s Flensburgo­m in v Šaleško dolino dopotovali nekaj ur pred tekmo.

Navijači so bili na nogah, ko je Panjtar zadel prek celotnega igrišča za 14:11. Trener Zoran Jovičić je odlično pripravil svoje borce na tekmece, ki so pred kratkim v finalu svetovnega klubskega prvenstva na kolena spravili evropske prvake iz Barcelone. Gorenje je imelo kar tri napade za plus 4, vendar jih ni izkoristil­o, nakar je sledila kazen, Magdeburg je prelahko prišel do tesnega zaostanka.

Lahko črno-rumeni ponovijo takšno predstavo tudi v drugih 30 minutah, so se spraševali navijači. Uvod je ponujal pritrdilen odgovor, saj so gostitelji dosegli dva gola in obnovili najvišjo prednost (16:13). A potem se je velenjski stroj ustavil, vodilno moštvo bundeslige je zasukalo stvari in jih postavilo na pravo mesto. Delni izid 6:0 v sedmih minutah je bil dovolj, da Magdeburg ostaja neporažen v sezoni. Po 19:25 ni bilo več rešitve, čeprav je žarek upanja posijal, ko je najboljši strelec tekme Matic Verdinek šest minut pred koncem znižal na 25:27.

Gledalci so prišli na svoj račun in pozdravili vsako uspešno potezo, tudi zadnjo, ko je Domen Tajnik dosegel najlepši gol na tekmi ... »Verjemite, da bi se mu takoj odrekel za točko. Razočaran sem, saj smo bili blizu, toda Magdeburg je pokazal, da ni kar tako prvi v Nemčiji,« je povedal Tajnik. Jovičić je čestital fantom za borbenost. »Nimam jim kaj očitati, na koncu je zmagala kakovost. Če bi želeli odnesti točko, bi morali biti popolni. Torej zadeti vse sedemmetro­vke, dati kakšen gol s črte, imeti zdravega Davida Miklavčiča ... Kar je, je, gremo naprej,« je dejal Jovičić.

Nekdanji kapetan Gorenja Marko Bezjak je imel veliko navijačev iz Prlekije, vzklikali so mu tudi Šaleški graščaki: »Lepo je bilo priti v Velenje. Vedel sem, da nas čaka težka tekma, opozarjal sem soigralce. S takšno igro bo Gorenje gotovo med najboljšim­i štirimi v skupini.«

 ?? Foto RK Gorenje ?? Domen Tajnik je dosegel zadnji gol.
Foto RK Gorenje Domen Tajnik je dosegel zadnji gol.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia