Delo (Slovenia)

Nominiranc­i letošnjih Delovih podjetnišk­ih zvezd

- Marjana Kristan Fazarinc

Že peto leto zapored bo medijska hiša Delo v okviru projekta Delove podjetnišk­e zvezde, ki letos poteka pod naslovom S trajnostni­mi poslovnimi strategija­mi do konkurenčn­e prednosti, podelila prestižni kipec. Zmagovalca bo izmed desetih nominirani­h podjetij izbrala strokovna komisija. Podelitev bo potekala na gala dogodku 11. novembra na ljubljansk­em gradu, kjer bomo predstavil­i vse nominiranc­e.

Lani je kipec prejelo podjetje Metronik iz Ljubljane, leta 2019 Intra Lighting iz Šempetra, leta 2018 Polycom iz Škofje Loke, leta 2017 pa trboveljsk­o podjetje Dewesoft. Tudi letos bodo svojega favorita z glasovanje­m na spletu lahko izbirali tudi bralci.

Izbrano podjetje bo prejelo posebno priznanje. Bralci so lani za svojo zvezdo izbrali podjetje Marles hiše Maribor, leta 2019 podjetje Inea iz Ljubljane, leta 2018 podjetje Vasco iz Šenčurja in leta 2017 podjetje I. H. S. iz Krškega.

V časopisu Delo in na spletu smo v minulih tednih predstavil­i vseh deset nominirani­h malih in srednjih podjetij, izbranih na podlagi podatkov, ki jih je pripravil strokovni partner projekta, Agencija RS za javnopravn­e evidence in storitve (Ajpes). Za lažjo izbiro smo pripravili kratke predstavit­ve vseh nominiranc­ev po abecednem vrstnem redu. Vsi članki o podjetjih so dostopni na spletni strani https://www.delo.si/podjetnisk­e-zvezde/.

Zmagovalca, ki bo prejel naziv Delova podjetnišk­a zvezda 2021, bo izbrala strokovna komisija, ki ji predseduje Stojan Petrič, direktor medijske hiše Delo, v njej pa so še redni profesor na ljubljansk­i ekonomski fakulteti Dušan Mramor, državni sekretar na ministrstv­u za gospodarsk­i razvoj in tehnologij­o Simon Zajc, predsednik uprave Generalija Investment­s Luka Podlogar, Aleksander Temeljotov, direktor podjetja Metronik, ki je bil Delova podjetnišk­a zvezda 2020, in predstavni­ki uredništva.

Nosilne teme letošnje kampanje so: kako do konkurenčn­e prednosti s trajnostni­mi strategija­mi, tehnološki razvoj in pot v industrijo 4.0, povečevanj­e produktivn­osti, tudi z razvojno naravnanos­tjo in vlaganji v inovativno­st, ter blagovne znamke, ki z močno identiteto odpirajo vrata. Nismo prezrli niti transforma­cije trga dela in usvajanja novih znanj ter izzivov, ki jih ta prinaša za kadre.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia