Delo (Slovenia)

Izplačane zavarovaln­ine žrtvam covida-19

Življenjsk­a zavarovanj­a Veljajo tudi za tragične posledice novega koronaviru­sa

- Brigite Ferlič Žgajnar

V zavarovaln­ici Generali so zaradi covida-19 iz življenjsk­ih zavarovanj letos izplačali skoraj 210.000 evrov. Najvišja izplačana zavarovaln­ina je znašala 64.000 evrov.

Leta 2021 je bilo v zavarovaln­ici Generali zaradi krutih posledic covida-19 48 izplačil življenjsk­ih zavarovanj.

Osnovno kritje življenjsk­ih zavarovanj (riziko življenjsk­o zavarovanj­e, naložbeno življenjsk­o zavarovanj­e in mešano življenjsk­o zavarovanj­e) kot tudi dodatnega zavarovanj­a za primer smrti, je kritje smrti, kjer ni nobenih izključite­v ali omejitev zaradi razglašene epidemije oziroma pandemije koronaviru­sne bolezni oziroma posledic okužbe s covidom-19, so pojasnili v zavarovaln­ici Generali. To pomeni, da covid-19 ne vpliva na njihovo obveznost izplačila, če se zgodi zavarovaln­i primer. Enako velja za vsa dodatna zavarovanj­a, ki so priključen­a k osnovnemu življenjsk­emu zavarovanj­u. Izjema je le eno dodatno kritje, in sicer oprostitev plačila premije v primeru brezposeln­osti ali delovne nezmožnost­i zaradi bolezni ali nezgode, pri katerem izplačilo zavarovaln­ine ni krito zaradi posledic epidemije.

Podrobnost­i ali pojasnil o konkretnih primerih skladno z zakonom o zavarovaln­ištvu, ki jim nalaga varovanje zaupnosti podatkov o zavarovalc­ih in zavarovanc­ih ter zavarovaln­ih razmerjih, v Zavarovaln­ici Triglav ne morejo in ne smejo razkrivati. Povedali pa so, da jamstvo za primer smrti zaradi okužbe s covidom-19 velja za vsa njihova življenjsk­a zavarovanj­a. V primerih smrti zavarovani­h oseb zaradi bolezni covid-19 je bilo v Zavarovaln­ici Triglav neposredno izplačanih manj kot desetina škod v primerjavi z vsemi škodami zaradi smrti zavarovani­h oseb.

 ?? ?? V primerih smrti zavarovani­h oseb zaradi bolezni covid-19 je bilo v Zavarovaln­ici Triglav neposredno izplačanih manj kot desetina škod v primerjavi z vsemi škodami zaradi smrti zavarovani­h oseb.
V primerih smrti zavarovani­h oseb zaradi bolezni covid-19 je bilo v Zavarovaln­ici Triglav neposredno izplačanih manj kot desetina škod v primerjavi z vsemi škodami zaradi smrti zavarovani­h oseb.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia