Delo (Slovenia)

Stožice nared za boj s Francozi in mestni derbi

Šport v novem tednu Bogata ponudba za privržence nogometa, košarke, rokometa in bencinskih športov – Ema Kozin o obračunu v Birmingham­u

-

Zadnji teden v oktobru prinaša številne športne dogodke in (mednarodna) tekmovanja, v katerih bodo iskali uspeh slovenski športniki. Tudi najbolj zagrizeni navijači bodo stežka prežvečili ponudbo, v kateri bodo prišli na svoj račun privrženci nogometa, košarke, hokeja, rokometa in bencinskih športov.

Jutrišnji dan si bodo zapomnile najboljše slovenske nogometaši­ce, ki bodo v Larissi igrale pomembno tekmo v kvaliikaci­jah za svetovno prvenstvo 2023. Potem ko so izbranke selektorja Boruta Jarca v petek v Lendavi remizirale z Walesom, bi jih le zmaga v Grčiji realno ohranila v igri za dodatne kvaliikaci­je za SP, ki bo naslednje leto v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

V torek čaka nastop Toronto v ligi NBA, ko bo Goran Dragić poskušal opozoriti nase močneje kot v zadnji tekmi z Luko Dončićem in Dallasom. Ob tem bodo rokometaši Gorenja v Španiji igrali drugo tekmo evropske lige (20.45), hokejisti Olimpije bodo gostovali v Gradcu (17.30), Anže Kopitar in soigralci pa v St. Louisu. Gotovo bo zanimivo slišati, kaj bo pred svojim naslednjim obračunom v Birmingham­u povedala najboljša slovenska boksarka Ema Kozin.

Prihaja sloviti Ricardinho

Tudi sreda bo športno bogata. Nogometaši bodo igrali tri četrtinaln­e tekme pokala Pivovarne Union (Radomlje – Celje, Mura – Bravo in Olimpija – Koper), najboljši igralci futsala pri nas pa bodo v Podčetrtku odprli turnir 1. kroga v Ueini ligi prvakov; Dobovec bo igral prvo tekmo ob 20. uri, prvi magnet turnirja pa bo portugalsk­i Sporting, za katerega igra sloviti Ricardinho.

Podčrtati velja prvi domači nastop košarkarje­v Olimpije v evropskem pokalu, v Stožice prihaja francoski klub Bourges (20.00). Novo tekmo bo zjutraj (2.30) igral tudi Luka Dončić.

Drugo od treh dirk v Trentinu v pičlem tednu bo skušal najhitreje odvoziti najboljši motokrosis­t na svetu Tim Gajser (13.15 in 16.10), ki ni opustil načrtov po ubranitvi naslov prvaka.

Zadnji v boj v Ljudskem vrtu

Dan pozneje bo sklenjen četrtinale pokala NZS s tekmo v Ljudskem vrtu, kjer bo Maribor gostil Domžalčane (20.15), drugo tekmo na turnirju v Podčetrtku pa bo igral Dobovec (20.00). Hokejisti Jesenic bodo poskušali v alpski ligi popraviti vtis po neuspešnem turnirju v Amiensu.

Krimovke po nujno zmago

Petek ponuja klasiko: domačo tekmo hokejistov SŽ Olimpije z Linzem (19.45), veliko prej pa novi tekmi Dallasa v ligi NBA (2.30) in Los Angelesa v ligi NHL (4.30).

Konec tedna je tradiciona­lno bogat. Če odmislimo tekme Toronta (1.00) in Dallasa (4.00) v ligi NBA – slednji se bo srečal z Denverjem in Vlatkom Čančarjem – ter Los Angelesa v ligi NHL (22.00), prinaša sobota več zanimivih odločitev. Izjemno pomemben izziv bodo sprejele rokometaši­ce Krima Mercatorja v ligi prvakinj, ko bodo gostile Kristiansa­nd (18), bomo videli, kako se bo razpletlo.

Prva SNL prinaša tekmo Tabor – Radomlje (14) in ljubljansk­i derbi Olimpija – Bravo (17), zvečer bodo spoznali vrhunski futsal še Dobovčani v derbiju s Sportingom (20).

Liga Aba? Cedevita Olimpija bo gostovala blizu Banjaluke pri Igokei (17), Krka bo štiri ure pozneje gostila črnogorski klub SC Derby.

Gajser bo končal trilogijo

Prvo SNL bodo nadaljeval­i s tekmo Domžale – Aluminij (15) in derbijem zadnjih prvakov Celje vs. Mura (17), spet pa bo živahno onstran Atlantika. Toronto bo igral z Indiano (1.30), Dallas zvečer s Sacramento­m (20.30), Los Angeles v ligi NHL pa le pol ure pozneje z Buffalom (21).

Morda ključna dirka sezone čaka Tima Gajserja, ko bo na sporedu še tretja dirka za VN Gardskega jezera (13.15 in 16.10).

J. S.

 ?? ?? Košarkar Dallasa Luka Dončić (levo predsednik Dallasa Mark Cuban) bo sprejel v tem tednu naporen urnik tekem v ligi NBA.
Košarkar Dallasa Luka Dončić (levo predsednik Dallasa Mark Cuban) bo sprejel v tem tednu naporen urnik tekem v ligi NBA.
 ?? ?? Ricardinho je februarja 2018 v Stožicah takole prejel priznanje za najboljšeg­a igralca EP iz rok predsednik­a Uefe Aleksandra Čeferina.
Ricardinho je februarja 2018 v Stožicah takole prejel priznanje za najboljšeg­a igralca EP iz rok predsednik­a Uefe Aleksandra Čeferina.
 ?? ?? Obeta se zanimiv nogometni spored v ligi in pokalu, konec tedna bosta Olimpija in Bravo igrala mestni derbi v Stožicah.
Obeta se zanimiv nogometni spored v ligi in pokalu, konec tedna bosta Olimpija in Bravo igrala mestni derbi v Stožicah.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia