Delo (Slovenia)

Nadškof Zore in življenje

- Šmarje - Sap

Gospod, ki se bori za pravice še nerojenih otrok, torej zarodkov, je sicer član organizaci­je, ki je nekoč čez 7000 žensk samo v Franciji sežgala na grmadah. Kaj so člani kot ta gospod počeli po Irski, Nemčiji, ZDA tako glede pedoilije kot pobijanja otrok v zavetiščih, ne bom pisal, ker mediji pišejo dovolj.

Poglejmo, kako je danes. Cigler Kralj, minister za delo, ki razlaga o krščanskih vrednotah, je od marca lani, od 15. smrti v DSO Metlika, ki stoji zraven cerkve, vedel, kako je mogoče prepreči okužbe in smrti desettisoč­ev v DSO. Enako njegov sekretar Uršič. Pa niso ničesar upoštevali.

Stranke opozicije, kjer je bil mag. Židan zelo dojemljiv za dejstva, so dale pobudo za dve izredni seji odbora za zdravstvo. Vodi ga učiteljica, v njem je nekaj gradbeniko­v, veterinar, ekonomist, skratka vse, s čimer epidemija nima zveze.

Ta odbor je na dveh izrednih sejah zavrnil vse pobude strank opozicije in vabljenih strokovnja­kov. Ko neki gradbenik zavrne predloge prof. Štruklja in dr. Kebra, je jasno, da je to norost. Diagnoza je preprosta. SDS.

In to norost sta podprla hipotetičn­i zastopnik interesov starejših Simonovič iz Desusa ter koncentrat krščanskeg­a prepričanj­a v DZ, poslanka NSi Iva Dimic.

Več kot 10.000 okuženih samo v DSO, več kot 2200 mrtvih samo v DSO, ti posameznik­i in Janša pa nasprotuje­jo nujno potrebnim ukrepom, za katere so na MZ, MDDSZ, NIJZ vedeli od 15. smrti v DSO Metlika dalje.

RKC se bori za življenje zarodkov, še nerojenih otrok, medtem ko tiste z nogo št 43–45 pušča, da se zaradi okužb s covidom zadušijo? In še en absurd. V EU ne manjka otok. Imamo jih na mejah. Stotisoče, milijone. Ampak ne. Ti otroci so drugačne barve kože. In bežijo pred rezultati kolonializ­ma tudi evropskih družb in ZDA, ki gradijo svoj prestiž na jemanju surovin iz Afrike, Bližnjega vzhoda pod tržno ceno. In ustvarjanj­u nemirov v teh državah. Lepo zapakirani beli rasizem.

Obstaja mehanizem, po katerem je mogoče ugotoviti, da se pripravlja­jo dodatne ugodnosti za RKC ali pa volitve. Janša in predstavni­ki te institucij­e si javno začnejo izpovedova­t ljubezen. In se vedno spomnim na neko čudovito izvedbo pesmi Sester. Samo ljubezen. Z dodatkom – do oblasti in denarja.

Seveda je naključje, da ravno Janševa vlada na meje namešča ne bodečo, ampak rezilno žico. Vlada, ki je gradila svojo podobo na povojnih pobojih in beguncih pred komunizmom. Ki pa jih po svetu niso pričakale takšne grozote, kot jih taista vlada pripravlja beguncem na naši meji. To rezilno žico naj bi proizvajal­o madžarsko zaporniško podjetje.

Tisto, kar je glavnina mojega nasprotova­nja takšnim politikam, je laganje, legalizira­na kraja. Zgodovinsk­o ključno orodje delitve in izkoriščan­ja po vsem svetu. Tudi tukaj.

Zato je nekdo zapisal, da je desna politična opcija na oblasti pravzaprav organizira­na hinavščina. V primeru vlade, DZ, je verska pripadnost nad stroko.

Dobrodošli v srednjem veku! Grmade bodo ekološke. Samo slovenski les iz slovenskih gozdov. Tretjino v zasebni lasti ga ima, kakšno naključje – RKC. Če koga peče drobec vesti ob tem, da si mnogo žensk, zlasti iz inančno šibkejših okolij, težko privošči otroka, pa naj RKC in Janša omogočijo večjo varnost zaposlovan­ja, dela, plač, nadomestil za bolniško. Ne pa da se vsa teža za otroka prelaga na mater. V STA je zaposlenih več kot sto oseb, med njimi polovica žensk, ki jim na kraj pameti ne pade zanositev zdaj, ko so skoraj 300 dni brez zakonskega prihodka od vlade, ki jo vodi – saj ni res, pa je – dobri prijatelj nadškofa Zoreta, Janša.

Mitja Vilar,

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia