Delo (Slovenia)

Mohar in Satler v dokončni prevzem Zarje Elektronik­e

MSIN Slovenski industrijs­ki holding je pridobil novo podjetje

- Janez Tomažič

Družba MSIN v lasti Marka Moharja in Matjaža Satlerja je na Agenciji za varstvo konkurence priglasila prevzem Zarje Elektronik­e. MSIN je bil prek Cetisa že delničar te kamniške družbe, ki se ukvarja s proizvodnj­o, montažo, inženiring­om in projektira­njem sistemov in naprav za tehnično zaščito.

Družba Zarja Elektronik­a je lani zbrala dobrih sedem milijonov evrov prihodkov od prodaje in 475.000 evrov čistega dobička. Družba MSIN neposredno in prek Cetisa in družbe KiG obvladuje 35 odstotkov podjetja, kar ob upoštevanj­u lastnih deležev pomeni, da so večinski lastnik, deleže pa so postopoma pridobili letos.

V poslovnem poročilu Cetisa je skupina MSIN zapisala, da se na področju novih naložb osredotoča­jo na »slovenska podjetja z lastniškim­i tehnologij­ami, izdelki in storitvami ter velikim deležem izvoza s skupnimi letnimi prodajami v višini nad deset milijonov do 50 milijonov evrov«. MSIN ima sicer širok spekter naložb. Nazadnje so prevzeli avtobusno podjetje iz Murske Sobote, v portfelju pa imajo Cetis, Donit Tesnit, EGP, KIG, Kremen in Žimo.

 ?? Foto Igor Zaplatil ?? Zarja Elektronik­a bo nova članica skupine MSIN.
Foto Igor Zaplatil Zarja Elektronik­a bo nova članica skupine MSIN.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia