Delo (Slovenia)

Znanih je pet finalistov

V končnem izboru Za slovenski avto leta se bodo pomerili toyota yaris cross, škoda enyaq, opel mokka, volkswagen ID.4 in renault megane conquest

-

Bralci, gledalci in poslušalci ste s svojimi glasovi med 15 kandidati določili pet finalistov za slovenski avto leta 2022, to so toyota yaris cross, škoda enyaq, opel mokka, volkswagen ID.4 in renault megane conquest.

V končnem izboru bosta torej dva povsem električna modela (škoda enyaq, volkswagen ID.4), eden, ki ima lahko motor z notranjim zgorevanje­m ali električne­ga (opel mokka), pa dva, ki imata ali bencinski ali hibridni pogon (toyota yaris cross in renault megane conquest). Pri vseh gre za karoserijs­ke oblike, neke vrste križance ali športne terence, ki so v Evropi in Sloveniji nadvse priljublje­ni in osvajajo tržne deleže, posebej tisti manjše in srednje velikosti.

Med glasovi sodelujoči­h medijev sta največ in enako število točk dobila toyota yaris cross in škoda enyaq, ker pa je imel yaris cross pri medijih več prvih mest, bo finale začel s šestimi točkami, škoda enyaq s štirimi, opel mokka s tremi, volkswagen ID.4 z dvema in renault megane conquest z eno točko.

Po enakem točkovnem sistemu bomo pet finalistov sredi januarja ocenili še novinarji sodelujoči­h redakcij. To so Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer,

Evo, Avto magazin, Val 202 in TV-oddaja Avtomobiln­ost, spletni portal Planet Siol in avtomobils­ki blog Komotar Minuta.

Model, ki bo prejel največ točk, bo postal slovenski avto leta 2022. Nasledil bo doslej zadnjega zmagovalca – škodo octavio. V zadnjih letih so naslov slovenski avto leta osvojili še renault clio (2020), ford focus (2019), volkswagen polo (2018), peugeot 3008 (2017), opel astra (2016), škoda fabia (2015), škoda octavia (2014), volkswagen golf (2013), ford focus (2012), volkswagen passat (2011).

Sodelujoče redakcije so letos na tiskanih dopisnicah in po spletu prejele skoraj 23.000 glasov.

Na finalnem izboru bomo izžrebali tudi nagrajence med glasovalci v prvem delu akcije, nagrade pa bodo vrednostna kartica z dobro imetjem 1500 evrov za nakup goriva pri Petrolu, aluminijas­ta tovorna prikolica priznanega slovenskeg­a izdelovalc­a TPV in komplet zimskih pnevmatik Goodyear UltraGrip Performanc­e+.

Vsem, ki ste glasovali, z dopisnicam­i ali po elektronsk­i pošti, se najlepše zahvaljuje­mo.

 ?? Foto Gašper Boncelj ?? Škoda enyaq
Foto Gašper Boncelj Škoda enyaq
 ?? Foto Aljaž Vrabec ?? Opel mokka
Foto Aljaž Vrabec Opel mokka
 ?? Foto Toyota ?? Toyota yaris cross
Foto Toyota Toyota yaris cross
 ?? Foto Aljaž Vrabec ?? Renault megane conquest
Foto Aljaž Vrabec Renault megane conquest
 ?? Foto Gregor Pucelj ?? Volkswagen ID.4
Foto Gregor Pucelj Volkswagen ID.4

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia