Delo (Slovenia)

Järvenpää: Jesenice razred zase v AHL

Hokej Olimpija po odličnih predstavah proti Dornbirnu danes doma po nove točke

- Siniša Uroševič

Prihajajoč sobotni hokejski večer za privržence dveh najuspešne­jših slovenskih klubov prinaša lepe občutke: Olimpiji v najvišjem regionalne­m razredu na ledeni ploskvi imenitno kaže, Jesenice so prepričlji­vo prve v alpski ligi. Obe moštvi igrata danes doma proti tekmecema iz spodnjega dela razpredeln­ice.

Nova ljubljansk­a pravljica na ledu kar traja in traja. Resda je trener Mitja Šivic zavoljo »odvzema« branilca Aljoše Crnovića sredi sezone botroval jezi v delu dežele, ki podpira državne prvake z Jesenic, toda kot ponavadi se je burja umirila, ladje plujejo naprej. Če se bodo v Podmežakli iz tega naučili, da ne morejo podpisovat­i pogodb, ki igralcu omogočajo odhod iz kluba kar tako v novembru – in za povrh k najhujšemu tekmecu –, potem se jim to v prihodnje ne bo več dogajalo, ostaja pa seveda vprašljivo, čemu potem obstaja decembrski prestopni rok, če so prosti prehodi možni že prej ...

Toda s Crnovićem ali brez njega – ta Olimpija na ledu deluje energijsko, uigrano, samozavest­no. Vsaj zaenkrat je nista iztirila niti prepričlji­va poraza doma s Salzburgom, favoritom tekmovanja, in v Linzu, motivacijs­ki rokopis omenjenega stratega je viden. Zmaji nimajo zvezdnika pri moštvu, kapetana – sedanji Žiga Pance in prejšnji Aleš

Mušič – predstavlj­ata zgled mlajšemu delu zasedbe, Žan Us sodi med najboljše vratarje lige. In zato je optimizem navzoč tudi pred tekmo z Dornbirnom, v Tivoliju danes ob 19.45.

Takrat bo sobotne predstave na Jesenicah že konec, tekma s Kitzbühlom bo namreč danes ob 17. uri. Železarji jo pričakujej­o s popotnico zelo všečne in učinkovite četrtkove igre proti Gardeni (10:1), po kateri s pohvalami na račun gostitelje­v ni skoparil Hannu Järvenpää, finski strateg pri italijansk­em moštvu, nekoč trener ljubljansk­ih zmajev. »Jesenice so razred zase v alpski ligi,« nam je dejal in se spomnil tudi svojih tivolskih dnevov ter dodal: »Povejte mi, kje je zdaj Matjaž Sekelj?« Ko smo mu odgovorili, da ga že dolgo nismo videli v ljubljansk­i ledni dvorani, je vzdihnil in povedal: »Veste, on je nekoč vodil klub in mi ostal dolžan nekaj denarja iz pogodbe. Najbrž pa nisem edini, ki se mu je kaj takšnega zgodilo.,.«

Vrstni red v ICEHL: SŽ Olimpija 44,

Salzburg 41, Fehervar 37, KAC 35, Vienna 34, VSV 33, Innsbruck, Bolzano po 32, Znojmo 28, Graz 99ers 26, Linz 22, Dornbirn, Brunico po 21.

Vrstni red v AHL: SIJ Acroni Jesenice 52,

Ritten, Lustenau po 43, Salzburg ml. 40, Asiago 39, Gardena 36, Zell am See 35, KAC ml. 32, Bregenezer­wald, Cortina po 30, Merano 29, Vipiteno 24, Linz ml. 23, Fassa, Kitzbühel po 22, Feldkirch 13, Vienna ml. 9.

 ?? Foto Leon Vidic ?? V derbiju Ljubljansk­e kotline se Domžalčano­im ponuja priložnost, da proti zeleno-belim niz tekem brez poraza podaljšajo na šest.
Foto Leon Vidic V derbiju Ljubljansk­e kotline se Domžalčano­im ponuja priložnost, da proti zeleno-belim niz tekem brez poraza podaljšajo na šest.
 ?? Foto Roman Šipić ?? Hannu Järvenpää se je v četrtek na Jesenicah spomnil tudi svojih ljubljansk­ih dni.
Foto Roman Šipić Hannu Järvenpää se je v četrtek na Jesenicah spomnil tudi svojih ljubljansk­ih dni.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia