Delo (Slovenia)

Mariborčan­i že sanjajo o jesenskem naslovu

Nogomet V 19. kolu 1. SNL sta bili zaradi namočenih igrišč odpovedani tekmi v Domžalah in Sp. Šiški – Kopru le točka

- Gorazd Nejedly

Vreme kaže zobe in razgalja slabe igralne površine v slovenskem nogometu. V 19. kolu 1. SNL so oba derbija Ljubljansk­e kotline, velikih v Domžalah in malih v Spodnji Šiški, zaradi namočenih igrišč preložili. Olimpija ima tako že tri tekme manj od vodilnega Kopra, ki je z igralcem manj izgubil dve točki v Kidričevem. Ognjen Mudrinski je Mariboru priigral zmago v štajerskem derbiju, prvak Mura pa je strla CB24 Tabor. Če ne bo močnejših padavin, bosta Bravo in Kalcer Radomlje že jutri odigrala včerajšnjo odpovedano tekmo, Olimpija pa mora v sredo v Celju najprej odigrati zaostalo tekmo 18. kola, ki jo je odpihnila okužba v ljubljansk­em moštvu z virusom SARS-CoV-2. Prav lahko se zgodi, da bo Olimpija svoji preostali dve preloženi tekmi proti Muri in Domžalam nadomestil­a prihodnje leto.

Koprčanom se v Kidričevem račun ni povsem izšel, naslov najboljšeg­a v jesenskem delu prvenstva bodo morali potrditi v nedeljskem derbiju proti prvakom Sobočanom, ki so v odlični formi.

«Za takšno trdo in zahtevno tekmo smo morali biti zbrani,« je bil jasen Ante Šimundža, ki je prepričan, da igralci niso zasičeni, čeprav so odigrali že 34. tekmo v jesenskem delu sezone in po lanskem avgustu prvič premagali Kraševce. Pred gostovanje­m na slovenski obali bodo Prekmurci v četrtek gostovali še v Arnheimu, kjer bodo proti Vitesseju igrali zadnjo tekmo v konferenčn­i ligi. Zato Šimundža še niti malo ne razmišlja o Kopru.

«Najprej mora zbrati misli,« je Šimundža dal vedeti, s čim se je najprej spoprijel po tretji zaporedni zmagi, z evropsko proti Tottenhamu vred.

Koprski tabor je imel mešane občutke, bil je blizu naslovu jesenskega prvaka, a tudi nesrečnemu koncu. »Z igralcem manj smo osvojili točko. Moram biti zadovoljen, čeprav smo imeli zaključno žogo za tri točke,« je razplet brez zmagovalca v Kidričevem komentiral trener Kopra Zoran Zeljković. Aluminij tudi v tretjem dvoboju v sezoni ni izgubil proti Kopru in je pomagal tudi Mariborčan­om, ki so v sijajnem položaju in se lahko od leta poslovijo celo kot vodilni na lestvici.

Ognjen Mudrinski strelec za zmage

V štajerskem derbiju je bil mož odločitve Ognjen Mudrinski. Že v 6. minuti je z zvrhano mero sreče premagal nemočnega domačega vratarja Matjaža Rozmana in dosegel sedmi ligaški gol. Vijolični so morda v Srbu le ujeli klasično »devetico« in strelca, ki zadeva tudi takrat, ko zgreši. Kakor je tudi proti Celjanom, ki jim nikakor ne steče.

«Po porazu v Murski Soboti je bila zmaga res dobrodošla. Imamo odlično izhodišče za naprej. Moti me le to, da bi morali nekateri igralci prevzeti več odgovornos­ti. Naš cilj je, da smo tudi jesenski prvaki,« trener Maribora Radovan Karanović ni skrival, kakšen zaključek sezone si želi, potem ko je šel Mariborčan­om na roko razplet v Kidričevem. Zato lahko resnično upa na sanjski konec tedna.

Toda najprej bo treba preskočiti Domžalčane, ki so v Ljudskem vrtu že izločili vijolične iz pokalnega tekmovanja. Celjanom po še devetem porazu ostaja pot do Evrope le še prek pokalnega tekmovanja.

»Nesrečen prvi gol je močno vplival na tekmo in na našo podobo. Zakaj nam ni steklo? Ker je bil tudi Maribor kakovosten,« je bil realen celjski trener Simon Sešlar.

Nekdanji reprezenta­nt je odlično začel svojo trenersko pot pri Celju, saj je v prvih petih tekmah dvakrat iztržil po točko in trikrat zmagal, zdaj pa je nanizal še tretji poraz.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia