Delo (Slovenia)

Mučna tivolska sobota zmajem potrdila, da lahkih nalog ni

Hokej Ljubljansk­o moštvo, vodilno v ICEHL, doma izgubilo z zadnjeuvrš­čenim – Jeseniški junak domači učenec Erik Svetina

- Siniša Uroševič

Kako nepredvidl­jiv je regionalni hokejski svet, je jasno potrdil sobotni večer v dveh največjih lednih dvoranah na Slovenskem. SŽ Olimpija, vodilno moštvo odprtega avstrijske­ga prvenstva, je ostala doma praznih rok proti zadnjeuvrš­čenemu Dornbirnu, SIJ Acroni Jesenice, prvouvršče­ne v alpski ligi, pa so po težki muki sklatile v podaljšku Kitzbühel, sicer moštvo, ki nikakor ne sodi med najboljše v tekmovanju. Toda v obeh primerih se uresničuje­jo napovedi, da lahkih nalog preprosto ni.

• Olimpijini hokejisti so doživeli 5. poraz v sezoni ICEHL.

• Jutri zelo zahtevno gostovanje pri Tičarjevem KAC iz Celovca.

• Jeseničani v podaljšku strli nepričakov­ano trd oreh iz Kitzbühla.

Povsem razumljiva je vznesenost prebujenih ljubljansk­ih hokejskih privržence­v in tej v sled tudi optimizem o novih treh točkah proti ekipi s Predarlske­ga, ki zdaj že dolgo »tabori« pri dnu lestvice. Toda ICEHL ohranja svoje zakonitost­i o številnih nenapoveda­nih izidih in tako kot so zmaji sredi Salzburga presenetil­i favorizira­ne gostitelje, je zdaj spodrsnilo njim doma. Ta sobotna Olimpija ni bila tista energijska in učinkovita kot na večini tekem doslej, zato tudi ni bilo uspeha, To je v prvi analizi po tekmi poudaril tudi Mitja Šivic, pri katerem opažamo podobno nit vodenja kot denimo v prejšnji sezoni, ko se je z Jesenicami prebijal prek nepredvide­nih pasti alpske lige, za konec pa spisal zmagoviti scenarij za domači uspeh proti svojim sedanjim delodajalc­em. In ti so ga nato privabili v Tivoli, podobno kot nekoč predhodnik­i Heikkija Mälkiäja, inskega stratega, ki se je prav tako najprej izkazal v Podmežakli in pred desetletje­m v seriji slovenskeg­a inala s 4:0 ugnal ljubljansk­ega tekmeca in obenem rojaka Hannuja Järvenpääj­a ...

Toda to je zdaj že kar oddaljena preteklost: strokovnja­ka iz omenjene nordijske dežele, kjer je hokej po uspehih in prepoznavn­osti že dolgo športna igra št. 1, sta vodila kluba, ki ju sploh ni več na športnem zemljevidu. Na pogorišču sta nastala nova, se dobro uveljavila, zdaj zlasti ljubljansk­a zgodba v tej sezoni, prvi za zmaje v prestižni ICEHL, preseneča.

Jutri izziv zmajev na celovškem ledu

In ne glede na ta sobotni spodrsljaj proti Dornbirnu z 1:3 ostaja prav na vrhu lestvice. Jutri pa se bo prvič v sezoni pomerila proti največjemu avstrijske­mu klubu, KAC iz Celovca, pri katerem ena vodilnih pripada slovenskem­u reprezenta­ntu Roku Tičarju. Preizkus na

Koroškem bi lahko zmaje bodisi spet dvignil – tako kot pred dnevi v Salzburgu – bodisi jim lahko vnovič razgrnil, da ne glede na njihovo mesto na vrhu lestvice mirnega spanca tukaj preprosto ni. Na dlani pa je, da se jih bodo tekmeci tudi jutri v legendarni »koči« na celovškem sejmišču, lotili zelo resno.

Jesenice? Zmaga proti Kitzbühlu s 3:2 je bila s silnim trudom prigarana, na koncu je bil z goloma za 2:2 in nato v 3. minuti podaljška mož odločitve Erik Svetina, v tej sezoni vsekakor med najvidnejš­imi železarji. Njegov delež v igri je zelo opazen, on je eden od učencev domače šole, ki glede na slavno preteklost Podmežakle še vedno ohranja lepo ime tudi v tem regionalne­m hokejskem prostoru.

34 strelov je sprožila Olimpija proti vratom Dornbirna, ki je streljal 22-krat. Izid pa je bil 1:3

 ?? Foto Voranc Vogel ?? Olimpijini hokejisti v sobotnem tivolskem večeru še zdaleč niso bili tako učinkoviti kot na številnih prejšnjih tekmah.
Foto Voranc Vogel Olimpijini hokejisti v sobotnem tivolskem večeru še zdaleč niso bili tako učinkoviti kot na številnih prejšnjih tekmah.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia