Delo (Slovenia)

Kapetan premagal urok sedemmetro­vk

Liga NLB Celju Pivovarni Laško razburljiv derbi proti Gorenju, ki je praktično ostal brez možnosti za ubranitev naslova prvaka

- Peter Zalokar

Nekakšna poetska pravica se je izkazala v 123. šaleško-savinjskem derbiju. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prejšnji teden zapravili vseh šest sedemmetro­vk in Trimu oddali prvo točko, v soboto pa je kapetan David Razgor premagal urok, prav s sedmih metrov ob izteku časa zadel in Celjanom v Rdeči dvorani, kjer so 12. maja izgubili naslov, prinesel najpomembn­ejšo zmago v sezoni. Bilo je 30:29 (16:16). Gorenje se lahko počasi že poslovi od domače lovorike in se posveti evropski ligi.

Večni derbi pred okrog 1000 gledalci je več kot upravičil pričakovan­ja, jeziček na tehtnici se je nagibal zdaj na eno, zdaj na drugo stran. V 60 minutah se je zgodilo kar deset sprememb v vodstvu. Gorenje je v prvem polčasu vodilo že za tri gole (16:13), tolikšna je bila tudi prednost gostov v drugem (26:23), odločila pa je drama v zadnji minuti, v kateri je za ose 12 sekund pred koncem izenačil Aleks Kavčič. Ob Tilnu Sokoliču s šestimi zadetki najboljši domači strelec se je kmalu izkazal za tragičnega junaka, saj je njegov grob prekršek nad Galom Margučem botroval sedemmetro­vki, ki jo je na veliko veselje pivovarjev izkoristil Razgor. To je bil njegov edini strel na tekmi.

Celjani ostajajo vodilni na lestvici in so ob Trimu edini neporaženi po 11 kolih lige NLB, Gorenje za njimi zaostaja že za osem točk in se bo bržčas moralo sprijaznit­i z bojem za tretje mesto, ki prinaša kvaliikaci­je za evropsko ligo. V njej gre zasedbi Zorana Jovičića dobro, jutri bodo gostili švedski Sävehof in želeli narediti velik korak k napredovan­ju v izločilne boje.

»Derbi, kot se spodobi. Na koncu zadetek razlike, ki smo ga dosegli s sedmih metrov. Nazadnje smo jih šest zgrešili, zato sem vesel, kot tudi zaradi tega, da s sabo nosimo dve točki,« se je prve zmage na derbiju veselil Aleks Vlah, ki je dosegel sedem golov iz igre. Osemkrat je bil uspešen Marguč, ki je izkoristil pet od šestih sedemmetro­vk.

To je rokomet

Trener Alem Toskić je na dobri poti, da klubu, v katerem je kot igralec preživel šest sezon, vrne naslov. Odločilni strel je zaupal svojemu nekdanjemu soigralcu, 32-letnemu Razgorju. »Imeli smo malce več sreče kot nazadnje proti Trimu. Takrat smo s sedemmetro­vkami izgubili točko, danes smo z njo dobili dve. To je rokomet. Čestitam ekipi, ostajamo na naši poti,« je povedal Toske, ki je edini poraz na celjski klopi doživel pred tremi meseci v kvaliikaci­jah za evropsko ligo v Gudmeju.

Njegov kolega Jovičić je športno priznal poraz. »Ta ekipa skozi celotno sezono daje svoj maksimum. Fantom lahko samo čestitam, s takšnim ritmom in takšno igro jim nimam kaj očitati. Iz tekme v tekmo nabirajo izkušnje in igrajo vedno bolje. Za mene so oni zmagovalci,« je imel dvignjeno glavo Zoki.

10 zamenjav v vodstvu je prinesel 123. derbi

 ?? Foto Jan Gregorc/RK Gorenje ?? Gal Marguč je dosegel osem golov in priboril odločilno sedemmetro­vko.
Foto Jan Gregorc/RK Gorenje Gal Marguč je dosegel osem golov in priboril odločilno sedemmetro­vko.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia