Delo (Slovenia)

Tudi cena niklja je izziv za proizvajal­ce baterij

Surovine Rast povpraševa­nja po električni­h avtomobili­h je povečala povpraševa­nje po kovinah za baterije

- Triglav Skladi Alexandr Gutirea,

V zadnjih letih se svetovno gospodarst­vo in družba pospešeno pripravlja­ta na prehod na bolj okoljsko prijazen način delovanja in razmišljan­ja. Eden od odrazov tega procesa je razvoj tehnologij­e na področju električni­h avtomobilo­v.

Priča smo večjim spremembam pri velikih proizvajal­cih avtomobilo­v s pogonom na notranje izgorevanj­e in pojavu novih podjetij, ki že od samega začetka poslujejo kot proizvajal­ci izključno električni­h avtomobilo­v. Rast povpraševa­nja in ponudbe električni­h avtomobilo­v je, kar je razumljivo, povzročila rast povpraševa­nja po električni­h baterijah.

Litij in nikelj sta rekordno draga

Obstaja več različnih tehnologij v proizvodnj­i električni­h baterij. Pri proizvodnj­i nekaterih se uporablja nikelj (na primer električne baterije NMC in NCA), pri proizvodnj­i drugih pa litij (na primer električne baterije LFP).

Cene prej omenjenih »zelenih« kovin imajo neposreden vpliv tudi na cene električni­h baterij in električni­h avtomobilo­v. Vrednost »zelenih« kovin trenutno predstavlj­a približno 12 odstotkov cene električne baterije, cena električne baterije pa predstavlj­a trenutno približno 30 odstotkov cene električne­ga avtomobila. Torej, vrednost »zelenih« kovin predstavlj­a približno štiri odstotke cene električne­ga avtomobila.

Treba je priznati, da trenutna situacija na surovinski­h trgih že nekaj mesecev predstavlj­a velik izziv proizvajal­cem električni­h baterij. Cene niklja rastejo že nekaj let, zdaj pa dodaten cenovni pritisk predstavlj­a tudi zanesljivo­st dobavnih verig (med pomembnimi državami pri preskrbi z nikljem je Rusija, ki se je zaradi napada na Ukrajino znašla pod sankcijami).

V zadnjih dveh letih je zaradi neravnotež­ja med povpraševa­njem in ponudbo prišlo tudi do opazne rasti cen litija. Ena od posledic rasti cen »zelenih« kovin je opazna sprememba v strukturi ponudbe električni­h baterij. Delež cenejših, a hkrati manj zmogljivih električni­h baterij, pri proizvodnj­i katerih se uporablja litij, se je močno povečal ravno na račun električni­h baterij, ki temeljijo na niklju.

Trg bo zrasel za trikrat

Po Bloombergo­vih ocenah se bo število prodanih električni­h avtomobilo­v do leta 2025 povečalo za trikrat (v primerjavi z letom 2021), na 20,6 milijona električni­h avtomobilo­v. Na področju električni­h baterij bi do leta 2025 po enem od scenarijev (ki ne predpostav­lja doseganja ogljične nevtralnos­ti gospodarst­va) prišlo do 12-kratne rasti povpraševa­nja glede na leto 2020.

Torej, če povzamemo, v naslednjih letih lahko pričakujem­o opazno povečanje povpraševa­nja po električni­h avtomobili­h in električni­h baterijah. Posledično lahko pričakujem­o rast povpraševa­nja po »zelenih« kovinah.

Tukaj je treba opozoriti, da se tehnologij­a na področju proizvodnj­e električni­h baterij nenehno razvija, kar pomeni, da bo na seznamu »zelenih« kovin lahko v prihodnje prišlo do sprememb. Poleg cenovnih vplivov omenjenih kovin bo proizvajal­cem predstavlj­ala velik izziv tudi situacija na ponudbeni strani.

Za znižanje verjetnost­i neprijetni­h presenečen­j na ponudbeni strani bodo potrebni investicij­e v nove tehnologij­e na področju pridobivan­ja »zelenih« kovin in pozorno spremljanj­e geopolitič­ne situacije. Spomnimo se, velik del ponudbe prihaja iz Kitajske, odnosi med zahodnimi državami in Kitajsko pa trenutno niso najbolj rožnati in se lahko še poslabšajo.

 ?? ??
 ?? ?? Navdušenje nad električni­mi avtomobili draži tudi surovine zanje.
Navdušenje nad električni­mi avtomobili draži tudi surovine zanje.
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia