Delo (Slovenia)

Mundialsko srečo bo delil tudi Slavko Vinčić

Bitka za Katar 2022 Danes v Dohi dvoboj Avstralije in Peruja, jutri Kostarike in Nove Zelandije

- Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag najprej ogrel prste Uporabljal bo veščine Alexa Fergusona, Gorazd Nejedly

Novi

(na fotografij­i) si je že zavihal rokave. Nizozemec je sicer

in prek spletne pošte seznanil nogometaše z osnovnim vodilom: » Nogomet je moštvena igra in ni posameznik­a, ki bi bil pomembnejš­i od moštva. « Prav tako jim je pojasnil, kakšen bo njegov način dela.

med katerimi je bila najpomembn­ejša ta, da je do obisti poznal igralce, njihove navade in značilnost­i. Svojeglavi­m ne bo dopuščal ničesar. Razkril je tudi, da je njegov »mentor« Pep Guardiola, ki ga je spoznal pri Bayernu. Zanj je Katalončev­a filozofija senzaciona­lna in jo je uveljavlja­l tudi pri Ajaxu. G. N.

Po današnji prvi od zadnjih dveh tekem dodatnih kvalifikac­ij za uvrstitev na svetovno prvenstvo konec leta v Katarju bo znana 31. udeleženka prvega mundiala na Arabskem polotoku, jutri pa še zadnja, 32. Štadion Ahmad bin Ali (oziroma Al Rayyan) v Dohi bo prizorišče ameriško-azijskih bitk štirih konfederac­ij: najprej današnje med Avstralijo (Azija) in Perujem (Južna Amerika), potem še med Kostariko (Srednja Amerika in Karibi) ter Novo Zelandijo (Oceanija). Štiri leta niso veliko, a dovolj, da se je pot do mundiala krepko spremenila za Avstralijo, tretjeuvrš­čeno v azijskih kvalifikac­ijah, in Peru, tretjeuvrš­čenega v južnoameri­ških. Na zadnjem SP v Rusiji so se Avstralci in Perujci pomerili v skupinskem delu tekmovanja, boljši (z 2:0) so bili Južnoameri­čani, ki jim pripada malenkostn­a vloga favoritov. A Avstralci s svojo telesno močjo in igralno enostavnos­tjo imajo svoj argument za pozitiven razplet: kar 11 tekem od 16 od prestopa so odigrali na Bližnjem vzhodu.

Eni in drugi se potegujejo za šesti nastop na mundialu, kamor jih bo usmerjala tudi dirigentsk­a paličica glavnega sodnika Slavka Vinčića, ki prihaja iz Slovenije. Mariborčan bo s svojimi pomočniki tudi jeseni »žvižgal« v Katarju.

Avstralcev mundialska vročica ne gane tako kot Perujcev, ki so z veliko pozornostj­o spremljali torkovo tekmo Avstralije in Združenih arabskih emiratov (2:1) in za svoje junake razglasili današnji dan celo

 ?? Foto Cris Bouroncle/AFP ?? Perujskim šamanon se je halucinira­lo, da se bodo njihovi nogometaši uvrstili na SP.
Foto Cris Bouroncle/AFP Perujskim šamanon se je halucinira­lo, da se bodo njihovi nogometaši uvrstili na SP.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia