Delo (Slovenia)

Iz sodne dvorane na turnejo in nazaj v ilm

-

Johnny Depp,

ki je minuli teden slavil veliko sodno zmago nad nekdanjo ženo Amber Heard, skupaj z angleškim kitaristom Jeffom Beckom že koncertira na Otoku; 20. julija bo v okviru njune evropske turneje prišel tudi v našo bližino, v italijansk­i Pordenone, na festival Pordenone Blues & Co.

Depp in Beck bosta na turneji do konca julija, med drugim bosta nastopila na džezovskem festivalu v Montreuxu, pa v Helsinkih, Pragi in Parizu. Sredi julija bo izšel njun album z minimalist­ičnim naslovom 18, na njem bo trinajst skladb, večinoma predelav hitov. Album sta, kot je povedal Beck, začela ustvarjati na Deppovem domu v Franciji leta 2019, videti pa je nekako tako, »kot bi šel skozi prodajalno s ploščami in preskakova­l od enega žanra do drugega «. Na njem sta tudi izvirni Deppovi pesmi, ena je posvečena igralki zlate dobe Hollywooda Hedy Lamarr. Kot zanimivost, v Mini teatru bo junija premiera predstave o tej nenavadni igralki in izumitelji­ci, ki jo bo upodobila Polona Vetrih.

Kot vemo, je Deppu porota v Fairfaxu v Virginiji prejšnji teden prisodila 15 milijonov dolarjev odškodnine, potem ko so razsodili, da ga je nekdanja žena Amber Heard obrekovala v svoji kolumni. In vendar, se sprašuje angleški Guardian, kaj smo se naučili iz sojenja Depp proti Amber Heard? Da sta pravica in resničnost­na televizija nezdružlji­vi. Čeprav je sojenje, ki so ga spremljali milijoni po vsem svetu, končano, ostajajo nekatere nepravilno­sti, ki so bile brutalno postavljen­e na ogled javnosti. V dneh po razsodbi sta obe strani nadaljeval­i svoji kampanji. Depp se je odpravil na turnejo z Beckom in na tiktoku sporočil, da »gre naprej«. Njegov predstavni­k za stike z javnostjo Matthew Hiltzik pa nadaljuje postopek rehabilita­cije zvezdnikov­ega imena, tako da lahko hollywoods­ki šefi ponovno začnejo razmišljat­i o igralčevem komercialn­em potencialu. Hkrati podporniki Amber Heard še vedno glasno izražajo svojo jezo na spletu in se sprašujejo, kaj se je zgodilo z gibanjem #jaztudi. Medtem ko je Hollywood še previden v odločitvi, kako uporabiti Deppa, se druga donosna industrija, moda, s tem ne obremenjuj­e preveč. Francoska luksuzna blagovna znamka Dior se ni odpovedala njegovemu obrazu za dišavo Sauvage, prodaja dišave pa je med sojenjem skokovito narasla. Depp bo po treh letih prvič nastopil tudi v filmu, in sicer v vlogi francoskeg­a kralja Ludvika XV., v kostumski drami o sloviti dvorni kurtizani Jeanne du Barry francoske režiserke in igralke Maïwenn Le Besco.

 ?? Foto Lianne Templeman/Reuters ?? Ameriški zvezdnik gre naprej, tudi na turneji z Jeffom Beckom.
Foto Lianne Templeman/Reuters Ameriški zvezdnik gre naprej, tudi na turneji z Jeffom Beckom.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia