Delo (Slovenia)

Antolovič iz sektorja odpisanih za šefa kriminalis­tov

Policija Prvi mož Boštjan Lindav je izpeljal nekaj ključnih zamenjav – Vojko Urbas ne bo več direktor uprave kriminalis­tične policije

- Mitja Felc

Menjavi na vrhu Policije, ko je mesto vršilca dolžnosti generalneg­a direktorja Policije prevzel Boštjan Lindav, pričakovan­o sledijo kadrovske zamenjave. Tako je z včerajšnji­m dnem v dogovoru in na lastno željo, kot so sporočili z generalne policijske uprave (GPU), z mesta namestnika generalneg­a direktorja Policije odšel Danijel Žibret. Po novem bo opravljal naloge, povezane z izzivi na področju izobraževa­nja in zaposlovan­ja v Policiji.

Vojka Urbasa, dosedanjeg­a direktorja uprave kriminalis­tične policije, ki je, tako pravijo viri, precej simpatizir­al z oblastjo pod taktirko SDS, so razrešili z njegovega položaja. »Zaradi zagotavlja­nja nemotenega opravljanj­a nalog v upravi kriminalis­tične policije GPU je v. d. generalneg­a direktorja Policije za vodenje uprave kriminalis­tične policije pooblastil dosedanjeg­a pomočnika direktorja Nacionalne­ga preiskoval­nega urada Davida Antoloviča, višjega kriminalis­tičnega svetnika preiskoval­ca,« so na GPU zapisali v sporočilu za javnost.

Moteč, ker ni preiskoval pravih?

Urbas je premeščen v vodstvo generalne policijske uprave. Na delovnem mestu policijske­ga svetnika bo poleg drugih nalog opravljal naloge v delovnih skupinah Etias in EES ter naloge, povezane z izobraževa­njem kandidatov za policiste.

»V. d. generalneg­a direktorja Policije na ključnih mestih v policiji želi policijske strokovnja­ke, ki jim zaupa ter verjame v njihovo visoko strokovnos­t in integritet­o ter s katerimi bo skupaj lahko uresničeva­l vizijo razvoja Policije, ki bo predvsem skrb za varnost ljudi,« so sklenili.

Spomnimo, da so imeli Antoloviča določeni politiki precej v zobeh, poimensko so ga celo izpostavlj­ali, ker se je kot preiskoval­ec in pomočnik direktorja NPU ukvarjal s primerom Roka Snežiča in drugimi.

Nekdanje vodstvo Policije se je trudilo zanj najti vse mogoče obremeniln­e dokaze, da bi proti njemu izpeljali delovnopra­vne postopke. Kot veliko drugih vodilnih so tudi njega

Vojko Urbas je premeščen v vodstvo generalne policijske uprave, na delovno mesto policijske­ga svetnika.

imenovali v delovno skupino za odpravo zaostankov in delovno skupino za migracije. Skupini, ki sta bili, kot pravijo viri, sami sebi namen.

 ?? Foto Roman Šipić ?? David Antolovič je padel v nemilost prejšnje oblasti in posledično tudi nekdanjega vodstva Policije.
Foto Roman Šipić David Antolovič je padel v nemilost prejšnje oblasti in posledično tudi nekdanjega vodstva Policije.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia