Delo (Slovenia)

Ljubezen do ženske in novinarjev­o opravičilo

-

o je konec tedna komičarka, igralka in producentk­a

(42) javno razkrila istospolno usmerjenos­t in koga trenutno ljubi, je to razhudilo Andrewa Horneryja, kolumnista najbolj branega avstralske­ga časopisa Sydney Morning Harald. Daleč od tega, da bi imel kaj proti vsebini, saj je poudaril, da je tudi sam gej; užaljen je bil, ker se mu je za las izmuznil ekskluzivn­i članek. Dva dni prej ji je namreč poslal vprašanja o tem, a nanje ni odgovorila. Namesto tega je na instagramu ob skupni fotograiji z Ramono Agruma, modno oblikovalk­o in njeno novo intimno partnerico podobne starosti, zapisala,

KWilson Rebel

da je mogoče namesto Disneyjeve­ga princa ves čas v resnici potreboval­a Disneyjevo princeso.

Hornery je izlil razočaranj­e v članek z besedami, da je njihov medij vse to vedel že pred objavo Rebel Wilson. Na njegovo pisanje se je burno odzvala skupnost LGBT+ in ga obtožila izsiljevan­ja zvezdnice, saj se mora vsak najprej sam in brez pritiskov odločiti, kaj bo delil z javnostjo. Tako publicist kot vodstvo časopisa sta se za neprimeren pristop v boju za branost javno opravičila, a ne sprejemata obtožb, da je bila igralka zaradi njihovih objav neprimerno razgaljena. Kljub temu so, da bi se izognili nadaljnjem­u zlivanju žolča in morebitni tožbi, avtorjevo kolumno umaknili.

Ne bi bilo prvič, da bi se igralka odločila za spopad z medijem. Leta 2017 je proti nemškemu multimedij­skemu konglomera­tu Bauer Media Group dobila tožbo, ker so jo v njegovih publikacij­ah označili za serijsko lažnivko, ki si izmišljuje biografska dejstva, koliko je stara in kako je odraščala. Po pritožbi na razsodbo je podjetje leto pozneje doseglo zmanjšanje odškodnine, zato je morala večji del zneska vrniti. Zvezdnica, ki je odrasla z dvema sestrama in bratom, je zaslovela s komičnimi vlogami debelušk. Te so ji v sodelovanj­u z modno industrijo prinesle premoženje v vrednosti 22 milijonov dolarjev. Leta 2013 je izjavila, da vsak komik izkorišča svoj videz, in ona pač uporablja debelost ter se v svoji koži odlično počuti. Osem let pozneje je spremenila prepričanj­e in postala zagovornic­a zdravega hujšanja. Delodajalc­i v Hollywoodu niso bili navdušeni, ko je izgubila deset kilogramov, morala se je zrediti, a je po opravljeni­h snemanjih ponovno shujšala. »Vedno sem bila samozavest­na, a zdaj sem super samozavest­na«, je dejala predlanski­m, ko se je znebila 27 kilogramov. Prav takrat sta bila v ljubezensk­i zvezi s čednim milijarder­jem, 31-letnim Jacobom Buschem; razšla sta se februarja lani. Tudi pred tem je bila Rebel Wilson v heteroseks­ualnih razmerjih.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia