Delo (Slovenia)

Zaprašene kopačke so na Bonifiki spet oživele

Veterani Kopra Iniciativn­i odbor je po dveh letih trdega dela zbral rumeno-modro nogometno družino in omogočil, da društvo zaživi

- Rok Tamše

Kar dve leti so člani inicitivne­ga odbora nogometnih veteranov iz Kopra posvetili projektu ustanavlja­nja lastnega društva, ki bi povezalo in aktiviralo široki krog rumeno-modre športne družine z Bonifike. Guido Bertok, Bruno Medica, Valmi Furlanič, Boris Kralj in Lučjo Pertič so leta 2020, torej ob 100-letnici kluba, zavihali rokave in kontaktira­li skoraj 300 nekdanjih igralcev. Julija 2021 so jim priključil­i še štirje člani: Alfijo Kocjančič, Stojan Maleševič, Edi Pobega in Tomo Lenarčič. Vse skupaj je doseglo vrhunec z veličastni­m celodnevni­m ustanovitv­enim občnim zborom društva Zaprašene kopačke.

Nekdanji nogometaš in trener Kopra Lučjo Pertič, ki je sredi 80. let moštvo popeljal celo v 2. zvezno jugoslovan­sko ligo, predstavlj­a gonilno silo zavidanja vredne akcije.

»Na sestankih iniciativn­ega odbora smo delovali z veliko strpnostjo, demokratič­nim dialogom, medsebojni­m zaupanjem in z veliko vnemo. Vse dogovore smo sprejemali z najmanj dvotretjin­skim soglasjem članov. Iniciativn­i odbor ni sprejel nobenih zavezujoči­h sklepov, ki bi lahko bremenili nadaljnje delovanje društva. Obljubili smo si, da bomo novoizvolj­enemu izvršnemu odboru zapustili dediščino brez bremen. Z ustanovitv­ijo društva veteranov Koper postane vsak član društva odgovoren, da s svojim delovanjem, obnašanjem ščiti ugled tako društva kakor tudi nogometa. Ocenjujemo, da smo s tem že nekoliko odprašili naše kopačke,« je sporočil legendarni trener Petrič. Člani ustanovneg­a izvršnega odbora so Alfjo Kocjančič, Damir Ban, Marino Viler, Drago Sirk, Branko Pišler, Zdenko Prodan, Bojan Cepovič, Aljoša Čotar, Bojan Košpenda in Andrej Šantič.

Pomaga tudi FC Koper

Predlogov in pobud ni manjkalo, na Bonifiki se ni samo razpravlja­lo, najbolje pripravlje­ni so se preizkusil­i na zelenici, vse skupaj pa so zaokrožili s sproščenim druženjem ob glasbeni spremljavi. Za tvorno sodelovanj­e na klubski strani skrbita generalni sekretar Andrej Poljšak in predsednik Ante Guberac.

»Lučju Pertiču sem hvaležen za idejo, ki jo je z nogometnim­i sopotniki tudi uresničil. Morate vedeti, da ga najmanj 20 let ni bilo na Bonifiko, zdaj pa so z nami člani vseh rodov kluba. Veterani uživajo našo

Legendanri igralec in trener Kopra Lučjo Pertič je bil gonilna sila pri ustanovitv­i društva nogometnih veteranov. polno podporo, po naših najboljših močeh jim bomo pomagali, da bodo iz leta v leto bolje delovali. Klub v prvi vrsti pripada Koprčanom in drugim simpatizer­jem, v zadnjem obdobju so tudi navijači začutili, da delamo kakovostno in tudi uspešno. Hvala jim za tako množično podporo tudi na finalu pokalnega tekmovanja v Celju, žal mi je samo, da nismo z lovoriko zaključili še državnega prvenstva. Vsem obljubljam­o, da bodo naši fantje tudi v prihodnje pustili srce na igrišču za Koper,« novo sezono, v kateri so na programu tudi evropske tekme, napoveduje Guberac.

Veteranom nikakor ne bo dolgčas, saj načrtujejo ustanovite­v različnih ekip, redno rekreacijo z nogometom in pohodi, tombolo in sodelovanj­e na Rumeni noči ter skupno preživljan­je prostega časa ob družabnih igrah in ogledih televizijs­kih prenosov tekem. Vzpostavit­i želijo tudi sodelovanj­e z drugimi veteranski­mi ekipami v Sloveniji in sosednjih državah ter poskrbeti za svoje člane, ki potrebujej­o kakršno koli pomoč.

 ?? Foto Stojan Maleševič ?? Veterani ne bodo igrali samo nogometa, temveč bodo krepili ugled kluba in na različne načine pomagali vodstvu, navijačem in svojim članom.
Foto Stojan Maleševič Veterani ne bodo igrali samo nogometa, temveč bodo krepili ugled kluba in na različne načine pomagali vodstvu, navijačem in svojim članom.
 ?? Foto Črt Piksi ?? Jure Zdovc pred kinom Šiška
Foto Črt Piksi Jure Zdovc pred kinom Šiška
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia